AudiBlog.nl

Pon verwacht tientallen exemplaren Audi R8 V10 Spyder te verkopen

Audi-importeur Pon’s Automobielhandel verwacht dit jaar een tiental exemplaren van de R8 Spyder in ons land te zullen verkopen. “De Spyder is een exclusieve sportwagen. Met de R8 begeven we ons in een nichemarkt en voegen daar een model aan toe waarvoor een nog kleinere markt bestaat,” legt Mark Ogertschnig van het importbedrijf uit.

“Met de R8 opereren we in een marktsegment dat relatief klein is. Van de coupé zijn inmiddels 130 exemplaren verkocht, maar die sportwagen is er in twee motoriseringen. De Spyder komt alleen met de sterkste motor op de markt en is derhalve het topmodel van de R8-familie,” aldus de importeur. “Dat maakt hij heel exclusief en voor velen onbereikbaar.”

Audi brengt de R8 Spyder dit voorjaar op de Nederlandse markt. In eerste instantie is er alleen een versie met 5,2 liter V10-benzinemotor. Later verschijnt alsnog de 4,2 liter V8-krachtbron achter de voorstoelen. Met het sterkste blok snelt de bolide in 4,1 tellen van stilstand naar 100 km/h, precies twee tellen langzamer dan de gesloten broer. Ook wat topsnelheid betreft, levert de open variant in, en wel 3 km/h. Hij doet 313 km/h. De softtop laat zich vol-automatisch bedienen en komt onder een kunststof composiet motorkap te liggen. De transformatie van open naar dicht of andersom neemt 19 tellen in beslag en kan tevens rijdend (max. 50 km/h) worden uitgevoerd. Overigens kun je ook met louter geopende achterruit rijden, die in omhoogstaande positie weer dienst doet als windvanger wanneer de softtop geopend is.

Audi vraagt 221.900 euro voor de sportwagen. De gelijkgemotoriseerde coupé vergt een investering van 212.430 euro, wat bijna vijftig mille meer is dan de R8 4.2 V8 Coupé.

Bron: AutoTelegraaf


Gerelateerd nieuws