AudiBlog.nl

Audi A1 e-tron wint ‘e-car Award 2010’

• 36.000 Lezers van AUTO TEST roepen Audi A1 e-tron tot winnaar uit
• Vierde plaats voor Detroit Showcar Audi e-tron
• 24 Genomineerde elektrisch aangedreven modellen bij eerste e-car Award

De Audi A1 e-tron is bij de eerste editie van de e-car verkiezing van het Duitse vaktijdschrift AUTO TEST onderscheiden met de e-car award. Ruim 36.000 lezers brachten hun stem uit en daarbij bleek de Audi A1 e-tron, een innovatieve elektrisch aangedreven Mega City Vehicle (MCV) goed voor eerste prijs. De Audi A1 e-tron liet 23 andere elektrisch aangedreven modellen achter zich. De Detroit Showcar Audi e-tron, die in januari van dit jaar zijn wereldpremière vierde, was goed voor de vierde plaats.

De Audi A1 e-tron is een compacte, elektrisch aangedreven auto in de premiumklasse. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 75 kW (102 pk) en biedt daarmee volop rijplezier. Met volledig opgeladen batterijen is de Audi A1 e-tron goed voor een emissievrije actieradius van meer dan 50 kilometer. Als het accupakket leeg is, zorgt een compacte verbrandingsmotor voor de oplading. Daarmee is de compacte vierzits MCV zeer geschikt voor de inzet in drukke (stedelijke) gebieden in bijvoorbeeld Europa, Noord-Amerika en de snel groeiende agglomeraties in Azië en Zuid-Amerika.

Uitbreiding Audi e-tron modellijn

Audi breidt de e-tron modellijn steeds verder uit. De Audi A1 MCV is al het derde model met de aanduiding e-tron. Onder de noemer e-tron worden overigens diverse elektrische aandrijfconcepten ingezet. Bij de eerste Audi e-tron uit 2009 bijvoorbeeld, een vrijwel productierijpe supersportwagen, beschikt elk wiel over een eigen elektromotor. De Audi e-tron Detroit Showcar, een compacte en sportieve tweezitter, die begin dit jaar werd voorgesteld, beschikt over twee elektromotoren op de achteras.

De e-car Award voor de Audi A1 e-tron werd uitgereikt op ‘ The Electric Avenue,’ een beurs voor Elektro-mobiliteit in het Duitse Friedrichshafen.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws