Audi A1 project van Eibach

Korte carrosserie-overhangen, laag gewicht en directe handling: compacte auto’s zijn voor een groot rijplezier voorbestemd. Bij de jongste projectauto hebben zich Eibach en samenwerkingspartner Bilstein daarom bewust voor de Audi A1 gekozen. Omdat de Audi uit Ingolstadt ten aanzien van materiaal-kwaliteit, haptisch en uitrusting een ambiance biedt, dat zelf in een klasse hoger zeker niet vanzelfsprekend is. Natuurlijk wordt voor de opzet van het onderstel een nieuw B12 Pro-Kit gebruikt.

De verbinding tussen de Eibach Pro-Kit Performance onderstel-veren en de Bilstein enkelbuis Upside-Down gasdrukdempers is natuurlijk in rijtests nauwkeurig op elkaar afgestemd en biedt een precisie die nauwelijks te overtreffen is. Hiertoe dragen de in vergelijking met de standaard gewijzigde specificaties bij en tevens het laten zakken van het carrosserie-zwaartepunt met ca. 40 millimeter. Optisch benadrukken deze maatregelen tevens de dynamisch-puristische lijnen van de Audi-carrosserie.

Ondanks de strakkere karakteristiek veert de A1 zoals voorheen comfortabel, vooral gezien de korte wielbasis van het platform is een echt kunstwerk volbracht. Vanwege het vermogen heeft de gekozen variant met de zuinige en 122 PK sterke motor alles in huis om ook een reis-auto te zijn.

Om er voor te zorgen, dat deze project-auto niet alleen op bochten rijke wegen zijn suprematie aan tegenstanders kan bewijzen, is er ook een hoogwaardige Performance-Kit van JH-Motortuning gebruikt, die zonder directe ingreep in de motor-elektronica werkt. Nu brengt de kleinste Audi ca. 157 PK op het wegdek.

Dat met deze auto niet te spotten valt, kondigt de Remus uitlaat akoestisch al van veraf aan, een attractieve blikvanger is zij met haar twee 84-millimeter uitlaat-einden bovendien.

De flanken van de racer sieren 8×18 inch grote Borbet-lichtmetalen-velgen van het type XA. De kruisspaak-wielen vallen op door hun streng geometrische-layout en hun bicolor oppervlak en de gepolijste velgrand. Aan de achteras zijn wielen met een spoorverbreding van 12mm per kant gemonteerd.

Eibach presenteert hiermee een perfect samenhangende auto, dat geen opgewaardeerde showcar voorstelt, maar elke A1 bezitter een betaalbare, alle dagen bruikbare en begerenswaardige optie biedt.

Bron: Eibach

Gerelateerde artikelen