Rijtest Audi A6 Avant van Autozine

 

Abstracte kunst vraagt vaak enige gewenning. Bij een weelderig schilderij of een groots standbeeld is meteen duidelijk waar het om gaat. Een abstract kunstwerk vraagt enig inlevingsvermogen of fantasie. Dat geldt ook voor de nieuwe Audi A6 Avant. Met de A6 Avant wil Audi namelijk veel meer bieden dan zomaar een stationcar. Het merk wil een functionele auto zo vormgeven en zo rijk aankleden dat het een begeerlijk object wordt. Is dat gelukt?

De Engelsen hebben de mooie term “an acquired taste”. De Nederlandse vertaling luidt “een aangewende smaak” en dat klinkt niet half zo mooi. Maar juist die term is vaak van toepassing op abstracte kunst. Eerst lijkt het te gaan om eenvoudige, koude lijnen die bijna niets voorstellen. Gaandeweg blijkt de kunstenaar er met een paar lijnen in te slagen meer te vertellen dan met een gedetailleerd kunstwerk. Het is aan de toeschouwer om invulling aan het werk te geven en dat geeft uiteindelijk veel meer waarde.

Lees verder op Autozine voor de rijtest van de A6 Avant.

 

 

Gerelateerde artikelen