Porsche Panamera Turbo meest waarde vast in 2012

De Porsche Panamera Turbo is door Auto Bild en EurotaxSchwacke uitgeroepen tot meest waardevaste auto in zijn klasse. De initiatiefnemers van deze verkiezing berekenden dat de waarde van de Porsche Panamera Turbo vier jaar na aanschaf nog boven de 56 procent van de nieuwprijs ligt. Daarmee verdient de Gran Turismo de titel van kampioen waardevastheid 2012 voor het geringste procentuele waardeverlies in de klasse van de sportauto’s.

‘Auto’s van het merk Porsche behouden hun waarde, vooral op de lange termijn’, zei Gernot Döllner, manager van de Panamera-modellijn, tijdens de prijsuitreiking in Berlijn. ‘Een voorbeeld: ongeveer 70 procent van alle ooit geproduceerde Porsches is nog steeds in gebruik. Deze onderscheiding onderschrijft nog maar eens de waardevastheid van onze auto’s.’

Der restwaardeprognose vormt de basis van veel berekeningen van financierings- en leasetarieven en speelt een belangrijke rol bij de besluitvorming voor de aanschaf van dienst-, bedrijfs- en huurauto’s. Ook biedt het een algemene blik in de markt van gebruikte auto’s. De cijfers waarop de uitverkiezing van kampioen waardevastheid 2012 is gebaseerd, zijn berekend door de experts van EurotaxSchwacke.

De Porsche Panamera Turbo is uitgerust met een 4,8-liter V8 biturbomotor met een vermogen van 368 kW (500 pk). De auto sprint van 0 naar 100 km/uur in 4,2 seconden. De topsnelheid van de Panamera Turbo bedraagt 303 km/uur.

Porsche Nederland

Gerelateerde artikelen