Zoek

Nieuwe Audi A3 leverbaar vanaf € 25.650

 

• Twee TFSI-motoren en een TDI: alle met 20% bijtelling

• Direct leverbaar in Pro Line- en Pro Line Plus-uitvoering

De nieuwe Audi A3 is vanaf 25 mei aanstaande te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. De prijslijst vermeldt bedragen vanaf € 25.650 incl. btw/bpm. In eerste instantie is er keus uit drie motoren: twee TFSI-benzineversies en een TDI. Alle modellen hebben een groen energielabel (A of B) en vallen bij zakelijke inzet in de 20%-categorie van de bijtelling. Ten opzichte van de vorige A3 is de uitrusting aanzienlijk uitgebreid. Alle modellen hebben standaard lichtmetalen velgen, MMI Radio en een met leder bekleed stuur. De extra complete en bijtellingvriendelijke Pro Line- en Pro Line Plus-uitvoeringen zijn vanaf de marktintroductie beschikbaar.

De nieuwe Audi kenmerkt zich door zijn progressieve styling met een coupé-achtige daklijn. Zijn sportieve proporties dankt hij onder meer aan de gegroeide breedte en wielbasis. Ook in technisch opzicht is hij zeer vooruitstrevend. Ten opzichte van zijn voorganger is hij tot 80 kg lichter. Dit ondanks een uitgebreidere standaard (veiligheid-) uitrusting. Mede door het lagere gewicht, zijn de nieuwe Audi A3-modellen gemiddeld 12% zuiniger dan hun toch al efficiënte voorgangers.

Drie motoren, alle versies met 20% bijtelling

Bij de Nederlandse marktintroductie in augustus is de nieuwe Audi A3 er met keus uit drie motoren. De 1.4 TFSI benzinemotor (A-label) is goed voor een vermogen van 90 kW/122 pk. de gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt 120 g/km. De A3 1.8 TFSI (132 kW/180 pk) met standaard zeventraps S tronic-transmissie (met dubbele koppeling) heeft een CO2-uitstoot van 130 g/km. Vanaf augustus is de A3 er ook met de 2.0 TDI (110 kW/150 pk). De gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt slechts 106 g/km. Elke Audi A3 met één van deze motoren valt voor zakelijke rijders in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling.

Compleet

De nieuwe Audi A3 heeft een aanzienlijk uitgebreidere uitrusting dan zijn voorganger. Alle modellen beschikken standaard over onder meer MMI Radio met acht luidsprekers, lichtmetalen velgen, airconditioning, een met leder bekleed stuur, verwarmbare buitenspiegels, ruitensproeiers en Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes voor de passagiersstoel, inclusief automatische deactiveringsfunctie van de bijrijderairbag.

In goede Audi-traditie zijn de nieuwe A3-modellen direct bij de marktintroductie leverbaar in Pro Line-uitvoering. Dat betekent een uitbreiding van de standaarduitrusting met onder meer: middenarmsteun vóór, bestuurdersinformatiesysteem met kleurenscherm, multifunctioneel lederen stuur en het navigatiepakket inclusief SD-kaart-navigatie voor Europa, Audi Music interface met Bluetooth audio streaming, telefoonvoorbereiding basis, 2 TB SDXC-kaartlezer en kaartweergave op 5,8-inch kleurenscherm. De Audi A3 in Pro Line Plus-uitvoering voegt hier nog Xenon plus verlichting en een volautomatische airconditioning aan toe. De bijtellingvriendelijke meerprijs voor de Pro Line-uitvoering bedraagt € 1.650 en die voor de Pro Line Plus-uitvoering € 2.950.

Verder individualiseren

De Audi A3 is ook te individualiseren met een breed scala aan hoogwaardige opties. Zo is de A3 de eerste auto in zijn klasse die kan worden uitgevoerd met een Bang & Olufsen Sound System met surround sound-weergave. Dit unieke sound system maakt gebruik van een vijftien-kanaals versterker (705 W) en 14 speakers inclusief een centerspeaker in het dashboard en een subwoofer in de ruimte van het reservewiel. De roosters van de luidsprekers zijn uitgevoerd met aluminium applicaties en de basspeakers vallen op door LED-accentverlichting. De meerprijs voor dit sound system bedraagt € 1.189. Uiteraard is de Audi A3 ook leverbaar met een glazen panoramadak en geavanceerde assistentiesystemen als Audi active lane assist, Audi side assist, Audi adaptive cruise control en parkeerhulp plus.

Vanaf-prijzen

A3 1.4 TFSI 6-bak € 25.650

A3 1.8 TFSI S tronic € 32.400

A3 2.0 TDI 6-bak € 30.250

Audi Nederland

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen