Audi R8 GT supercar van Wheelsandmore

 

Van de Audi R8 GT maakt Wheelsandmore een nog exclusievere supercar. Van deze R8 GT hebben de Ingolstadt ingenieurs er slechts 333 exemplaren van gemaakt. Hij is 100 kg lichter dan de normale V10 en heeft 560 pk.
Dus apart en exclusief is ie zeker.

Meer vermogen + minder gewicht = meer power

Deze eenvoudige klinkende formule, de ingenieurs van Wheelsandmore ging aan het werk en ontwikkelde voor de Audi R8 GT, een speciaal pakket dat alles heeft. Niet alleen het geluid, maar ook het gewicht van de standaard uitlaat werd geoptimaliseerd. Resultaat is een handgemaakt en vervaardigd uit de beste RVS uitlaat systeem met afstandsbediening voor de uitlaatkleppen, die 40% lichter is dan in de serie. Samen met de speciaal afgestemd elektronische test bevestigt de luxe tuner een brute 611 pk en 585 Nm koppel. De maximale snelheid is door Wheelsandmore naar 335 km/h en de sprint van 0-100 is in 3,2 s gedaan.

De gesmeede 3-delige velgen van het type 6Sporz ² geeft een veel sportiever uiterlijk. De mat zwart gecoat lichtgewicht nestelt zich aan de voorkant van het formaat 9,5 x 20 inch, in combinatie met Continental Sport Contact banden maat 245/30/20 5P en op de achteras 11,0 x 20 “met banden van hetzelfde merk in de grootte 295/25 / 20 sluiten perfect aan het chassis van de sportcoupe.

Ook gaat de Audi R8 GT supercar van Wheelsandmore met een nog hogere snelheid de bochten in door een betere handling, want er is een proffesionele hydraulisch verstelbare schroefset vering, met instelbare demping op gezet en getest op de race track.

Om kostbare schade aan de carrosserie te voorkomen is er aan de onderkant  de LCS (Level Control) systeem met de afstandsbediening, en lift de beide assen met ongeveer 40mm omhoog.

 

Van Wheels and More

Gerelateerde artikelen