LAMBORGHINI ONTHULT GALLARDO SUPER TROFEO 2013

 

• 120 procent verbeterde aerodynamische efficiency

• Thermische prestaties met 50 procent verhoogd

• Gallardo blijft aantrekkelijke auto voor racesport

 

Lamborghini heeft de nieuwe Gallardo Super Trofeo racewagen voor het 2013-seizoen van de gelijknamige raceserie onthuld. Nieuw is de verder verbeterde aerodynamica, waardoor de Gallardo LP 570-4 Super Trofeo 2013 de luchtstroom liefst 120 procent efficiënter langs zijn carrosserie voert. Ook de thermische prestaties zijn beduidend beter.

Het onderstel en de mechanische structuur van de Gallardo LP 570-4 Super Trofeo zijn ongewijzigd ten opzichte van zijn voorganger. Op aerodynamisch vlak is wel een groot aantal wijzigingen doorgevoerd.

De carrosserie is verder ‘aangescherpt’ en er zijn diverse verstelbare elementen toegevoegd, zoals een nieuwe achterspoiler die in tien posities verstelbaar is. Hiermee kan de neerwaartse druk extra worden beïnvloed. De auto heeft een betere balans en levert betere prestaties doordat de neerwaartse druk kan variëren van 128 kg (low downforce-configuratie) tot 160 kg (high downforce).

Met het aanpassen van de koelopeningen voor de remschijven is de koeling van de voorremmen er sterk op vooruit gegaan. Hierdoor zijn de thermische prestaties van de reminstallatie met 50% verbeterd.

 

Trouw aan basisprincipes

“Met de nieuwe Gallardo hebben we grote stappen gezet qua verbetering van de aerodynamica, maar we zijn wel trouw gebleven aan onze basisprincipes”, meldde Maurizio Reggiani (Research & Development Directeur en Hoofd Lamborghini Motorsport) bij de presentatie van het nieuwe model. “Ondanks de nu doorgevoerde technische innovaties blijft de Gallardo binnen het (financiële) bereik van privérijders en consumenten die willen deelnemen aan de autosport. Wij vinden het heel belangrijk om de auto te blijven ontwikkelen, maar minstens zo belangrijk dat de Super Trofeo een aantrekkelijke raceklasse blijft om aan deel te nemen.”

 

Lamborghini viert volgend jaar zijn vijftigjarige bestaan en beschouwt de Super Trofeo als een van de belangrijkste platformen om het merk en zijn erfgoed te promoten. Automobili Lamborghini heeft dit jaar samen met partner Blancpain de Super Trofeo na Europa naar Azië uitgebreid. Voorzitter van de Raad van Bestuur Stephan Winkelmann, heeft laten weten dat er ook plannen zijn om in andere werelddelen Super Trofeo-races te organiseren, onder meer in de Verenigde Staten.

 

Lamborghini Nederland

 

 

Gerelateerde artikelen