AudiBlog.nl

Van DKW via Auto Union naar Audi

l_746_auto_union_375x500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie geïnteresseerd is in de historie van Audi, heeft ongetwijfeld gehoord van Henk Geerts. De onlangs overleden Bergenaar stond bekend als één van de grootste kenners, verzamelaars en restaurateurs van de merken DKW en Auto Union in Nederland. Zijn Auto Union Museum in het Noord-Hollandse kustplaatsje Bergen is een begrip.

Zijn boek ‘Van DKW via Auto Union naar Audi’ is onlangs uitgebracht. In 128 pagina’s verhaalt Geerts over zijn unieke museum, over zijn voorliefde voor restaureren en de prachtige rally’s die hij reed. Het naslagwerk – vol met anekdotes en een enorme kennis van het merk – is een must voor elke liefhebber van DKW en Auto Union.

Wilt u het boek thuis ontvangen? Stuur dan een mailtje onder vermelding van ‘Van DKW via Auto Union naar Audi’ naar dkwmuseumbergen@gmail.com.

Het boek is te verkrijgen voor € 19,95 exclusief verzendkosten.

 

Achterflap:

‘Het unieke verhaal in dit boek gaat over de belangrijke plaats die DKW, Auto Union en Audi hebben ingenomen in de motorisering van de samenleving. Het begin vond plaats in het totaal verscheurde Duitsland van 1920 met de eerste kleine DKW hulpmotor die een fiets voortbewoog. Was dit mislukt dan reed er nu geen Audi. In het boek wordt het sociale, industriële, technische en commerciële traject van de ondernemingen beschreven tot aan de crisis van de jaren dertig. Daarna volgen de jaren van na 1945; de overgang van de fabriek vanuit het Erzgebergte naar Ingolstadt.’

 

‘De liefde voor de kleine DKW’s ontstond vanuit jeugddromen en de rally’s naar Moskou en de Route 66 die wij reden met onze 20 pk tweetaktjes. Aan de geschiedenis worden 85 pagina’s besteed met tientallen publicaties die nog nooit in het Nederlands zijn verschenen. Het geheel wordt verduidelijkt met 94 foto’s van aankopen en restauraties gedurende 35 jaar.

Voor al deze activiteiten ondervonden wij de grootste waardering van Auto Union en Audi AG in Ingolstadt, met het recht wereldwijd als enige museum hun culturele erfgoed te vertegenwoordigen. Door zijn breedschalige inhoud is dit niet alleen voor Audirijders een waardevol boek maar ook voor vele geïnteresseerden een mooi geschenk’.

Bron; Audi

 


Gerelateerd nieuws