Zoek

Audi presenteert innovatiekracht tijdens Consumer Electronics Show in Las Vegas

Der neue Audi Q7

• Communicatie tussen auto en omgeving centraal op CES 2015
• Audi vertegenwoordigd met onder andere prologue piloted driving showcar
• Autonoom rijdende Audi A7 over openbare weg van Silicon Valley naar Las Vegas

Onder het motto ‘Next Chapter’ is Audi dit jaar nadrukkelijk aanwezig op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (6 t/m 9 januari). Tijdens deze belangrijkste elektronicabeurs ter wereld presenteert Audi de nieuwste technologieën voor de auto’s van vandaag en die voor de nabije toekomst. Dit jaar legt Audi op de CES de nadruk op de communicatie tussen de auto en zijn omgeving, via de subthema’s autonoom rijden, Audi connect-oplossingen en infotainmentfeatures, evenals nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verlichting.

Innovatieve rijassistenten
Rijassistentiesystemen is één van de disciplines waarin Audi zijn credo ‘Voorsprong door Techniek’ meer dan waarmaakt. Tal van assistentiesystemen zijn momenteel al leverbaar in nagenoeg alle modellijnen van Audi. De nieuwe Audi Q7 die spoedig arriveert, herbergt de laatste innovaties, zoals de ‘Predictive Efficiency Assistant’ (waarbij de bestuurder met behulp van navigatiedata zo zuinig mogelijk kan rijden), de ‘Trailer Assistant’ (assisteert bij rijmanoeuvres met een aanhanger) en adaptieve cruise control met een file-assistent, die de auto in fileverkeer bij lage snelheden zonder tussenkomst van de bestuurder geheel zelfstandig bestuurt.

Audi Matrix lasertechnologie
Audi is al jarenlang een pionier in lichttechnologie voor auto’s. In lijn met die reputatie introduceert Audi op de CES Audi Matrix lasertechnologie, waarbij laserlicht zorgt voor een hoge lichtopbrengst en een perfect afgestemde lichtbundel om de weg vóór de auto te verlichten. Nog een innovatie op dit gebied is ‘construction area lighting’, waarbij twee heldere lichtstrips op de weg de breedte van de auto markeren.

Audi virtual cockpit – duidelijke en intuïtieve bediening
Op de CES toont Audi tevens de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bediening en displaytechnologie, met als hoogtepunt de Audi virtual cockpit voor een zeer gedetailleerde en heldere 3D-weergave van alle informatie op een 12,3 inch TFT-scherm. Wat de bediening betreft beschikken de 2015-Audi TT en Q7 over MMI-terminals met een nieuwe interface, waarbij in lijn met de moderne smartphones ingewikkelde menu-indelingen plaatsmaken voor een meer ‘plat’ en toegankelijker keuzemenu. Via vier elementen – de traditionele draai-drukknop, het multifunctionele stuurwiel, stembediening en een touchpad voor vingerbewegingen – kan de bestuurder de diverse functies van de auto bedienen.

Opladen via inductie
Naast nieuwe mogelijkheden voor het Audi connect systeem, waarmee de auto via het internet verbonden wordt, laat Audi bezoekers van de CES kennismaken met aantrekkelijke entertainmentinnovaties. Eén ervan is de Audi phone box voor de nieuwe Q7, voor het gemakkelijk koppelen en inductief (draadloos) opladen van een smartphone. Ook 3D sound ontbreekt niet op de elektronicabeurs in Las Vegas. 3D sound is een feature in de nieuwe Audi Q7 waarbij extra speakers bij de premium audiosystemen van Bose en Bang & Olufsen zorgen voor een indrukwekkende, ruimtelijke geluidsbeleving.

550 Meilen pilotiert vom Silicon Valley nach Las Vegas

Zelfstandig rijdende Audi A7
De autonoom rijdende auto is nog zo’n speerpunt van Audi om rijden plezieriger, veiliger en efficiënter te maken. Afgelopen jaar verlegde Audi op dit gebied al de grenzen met het piloted driving project, waarbij een Audi RS 7 geheel zelfstandig, zonder bestuurder, op topsnelheid over het Duitse Hockenheimring-circuit reed. Nu zet Audi op het gebied van de autonoom rijdende auto opnieuw een belangrijke stap. Voorafgaand aan de Consumer Electronics Show reed de Audi A7 piloted driving conceptauto, voorzien van een keur aan standaard en bijna standaard sensoren, geheel zelfstandig zonder bestuurder van Stanford in Silicon Valley over de openbare weg via Bakersfield naar Las Vegas. De Audi prologue piloted driving showcar op de CES benadrukt eveneens het doel dat Audi met de autonoom rijdende auto voor ogen heeft voor de nabije toekomst.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen