AudiBlog.nl

Video: Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro (Animatie)

Audi Q7 e tron animatie

Maak kennis met de ultieme plug-in hybride premium SUV. Met zijn systeemvermogen van 275 kW (373 pk) en een koppel van 700 Nm accelereert de Q7 e-tron quattro in slechts 6,0 seconden van 0 naar 100 km/h en behaalt hij een topsnelheid van 225 km/h. De puur elektrische actieradius bedraagt 56 kilometer.

Audi werkt gestaag verder aan zijn portfolio van krachtige auto’s met gedeeltelijk elektrische aandrijving. De Audi Q7 e-tron quattro wordt de eerste plug-in hybride ter wereld met zescilinder dieselmotor en quattro-aandrijving. Volgens de officiële Europese meetmethode voor verbruik en uitstoot heeft de Q7 e-tron quattro slechts 1,7 liter diesel per 100 km nodig en is zijn CO2-uitstoot minder dan 50 gram per kilometer. De 17,3 kWh sterke lithium-ion accu is goed voor een elektrische actieradius van 56 kilometer.

De 3.0 TDI in de Audi Q7 e-tron quattro levert 190 kW (258 pk) en de in de achttraps tiptronic geïntegreerde elektromotor komt tot 94 kW. Het systeemvermogen bedraagt 275 kW (373 pk) en het systeemkoppel 700 Nm. Daarmee kan de Audi Q7 PHEV in 6,0 seconden van 0 naar 100 km/h. De puur elektrische acceleratie van 0 naar 60 km/h is in 6,1 seconden achter de rug.

Zuinig en schoon rijden zijn mooi meegenomen, maar ook het comfort is niet vergeten. De Q7 e-tron quattro is de eerste plug-in hybride met een warmtepomp aan boord. Deze zorgt ervoor dat de verwarming en airconditioning energiezuiniger werken. Bovendien is interieurvoorverwarming en -voorventilatie in deze klimaatregeling inbegrepen. De bediening daarvan gaat heel gemakkelijk via een app.


Gerelateerd nieuws