Een nieuwe Audi? In 5 stappen de beste autoverzekering

Autoverzekering-Logo
Ben je van plan om binnenkort een nieuwe Audi te kopen? Dan is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden voordat je met je nieuwe auto de weg op gaat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het betalen van wegenbelasting, maar ook aan het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

Wegenbelasting
Als jij eigenaar bent van de auto, ben je ook verplicht om wegenbelasting te betalen. De hoogte van de wegenbelasting is afhankelijk van verschillende factoren. Heb je een Audi model uit een zwaardere gewichtsklasse dan is de kans groot dat je een hogere belasting betaalt dan een Audi uit een lagere gewichtsklasse. Op de website van de Belastingdienst kun je een berekening maken van de hoogte van de belasting die je zult gaan betalen.

Vergelijk autoverzekeringen
Zodra de auto op jouw naam is overgeschreven, ben je in Nederland verplicht om de auto te verzekeren. Autoverzekeringen kunnen behoorlijk verschillen in prijs en kwaliteit, wat het moeilijk maakt om de juiste verzekering voor je nieuwe Audi te kiezen. Door verzekeringen te vergelijken, kun je echter makkelijk de juiste keuze maken en kun je tot wel honderden euro’s per jaar besparen op deze vaste lasten.

Hoe vind ik de beste autoverzekering?
Via een vergelijkingswebsite zoals Autoverzekering.nl vergelijk je eenvoudig autoverzekeringen. Om de premie van de verzekering voor je Audi te goed te berekenen, zul je een aantal stappen in de autovergelijker doorlopen. Met onderstaand stappenplan kost dit je nog geen vijf minuten:

 1. Vul de volgende gegevens in: kenteken, postcode en geboortedatum.
 2. Geef aan hoeveel schadevrije jaren je hebt.
 3. Welke dekking heeft je Audi nodig?
  WA: hiermee is schade die je met je auto aanricht bij anderen gedekt.
  WA+: dezelfde dekking als bij WA, maar hierbij wordt ook schade aan je eigen auto door brand, diefstal, storm of ruitschade gedekt.
  Allrisk: naast de schade die je met je auto bij anderen aanricht, wordt ook alle schade aan je eigen auto gedekt. Deze meeste uitgebreide verzekering wordt vaak gekozen voor nieuwe auto’s.
 4. Geef aan hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Twijfel je? Gebruik de handige tool die je helpt om dit te berekenen.
 5. Bekijk je persoonlijke Top 3 met de goedkoopste autoverzekeringen of bekijk alle resultaten.

Je kan ook heel eenvoudig je autoverzekering vergelijken op Overstappen.nl

Direct de weg op
Nadat je een goede autoverzekering voor je nieuwe auto hebt gevonden, kun je deze direct online aanvragen. In de meeste gevallen zie je dan gelijk of de nieuwe autoverzekeraar je aanvraag accepteert. Als de verzekeraar je aanvraag heeft geaccepteerd, ontvang je een voorlopige polis. Je kunt dan gelijk met je nieuwe Audi verzekerd de weg op.

Gerelateerde artikelen