AudiBlog.nl

Video: Technieken van de Audi SQ7

elektromechanische rolstabilisatie

De uiterste krachtige 4-liter V8-TDI-motor is voorzien van een wereldprimeur in de vorm van een elektrische compressor. Hierdoor levert de SQ7 TDI vanaf lage toerentallen al bergen vol power. Hij kan in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Het maximum koppel van 900 Nm wordt geleverd tussen 1.000 en 3.250 toeren.

Een krachtige, aangescherpte vormtaal die goed in balans is – zo is de buitenkant van de SQ7 TDI te karakteriseren. Exclusieve designdetails kenmerken het exterieurdesign: aluminium buitenspiegelbehuizingen, sportieve dorpellijsten en de sculpturaal gevormde Singleframe. Het sportieve karakter blijkt verder uit de vier verchroomde uitlaatsierstukken en de geaccentueerde wielkastranden.

De optionele elektromechanische rolstabilisatie draagt bij aan de stabiliteit en agiliteit en aan het rijcomfort in bochten. Deze techniek verbetert de stuurprecisie en daarmee de sportieve handling. Verder werkt de 4.0 TDI-motor samen met de nieuw geconcipieerde 8-traps tiptronic, die uitstekend op zijn taak berekend is en snel schakelt. De quattro permanente vierwielaandrijving zorgt ervoor dat alle kracht soeverein het asfalt bereikt. De afgebeelde auto is gespoten in de Audi exclusive lakkleur Granaatrood pareleffect van quattro GmbH. Vraag uw Audi dealer om meer informatie over deze kleur naar krantenwens.

Er zijn 24 assistentiesystemen voor de SQ7 TDI, die helpen om veilig, brandstofbesparend en comfortabel te rijden. De fileassistent en parkeerassistent zijn slechts twee voorbeelden van optionele systemen die bijdragen aan het overzicht en comfort. De afgebeelde auto is gespoten in de Audi exclusive lakkleur Granaatrood pareleffect van quattro GmbH. Vraag uw Audi dealer om meer informatie over deze kleur naar krantenwens.

Net zoals in de Q7 het geval is, heeft ook de SQ7 TDI een variabel ruimteconcept. Afhankelijk van de configuratie is er comfortabel plek voor vijf of zeven inzittenden. De achterbank heeft standaard een rugleuning die voor elke zitplaats afzonderlijk neerklapbaar is. De optionele extra achterbank (derde zitrij) klapt elektrisch in en uit.


Gerelateerd nieuws