AudiBlog.nl

Speciale editie de Audi R8 Coupe V10 plus ”Selectie 24”

A163898_full

Een jaar geleden won de Audi R8 LMS op zijn debuut de 24 Uur van de Nürburgring. Met die overwinning, in de GT3 klasse auto is men gestart met een succesvolle race-jaar voor Audi Sport.
Daar komt een nu een speciale editie van de “selectie 24”, een eerbetoon aan zijn totaal van 323 overwinningen in de nationale en internationale wedstrijden sinds 2009.

A163897_full

Beperkt tot 24 stuks deze speciale editie “selectie 24” is gebaseerd op de Audi R8 Coupé V10 plus. De 5.2-liter V10 midden-motor levert 449 kW (610 pk) en het topmodel van Audi R8-serie sprint in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km / h, en verder naar 330 km / h top.

A163894_full

De technologie-pakket van de speciale editie “selectie 24” omvat dynamische besturing, Audi magnetic ride en Audi laserlicht. De drie kleuren lak bestaat uit van Suzuka grijs, briljant zwart en Misano rode accenten die doen denken aan de succesvolle Audi R8 LMS.

A163895_full

De voorspoiler, buitenspiegels, de motorkap, achtervleugel en diffuser zijn gemaakt van glanzend gelakt Carbon. Hetzelfde geldt voor “R8 24” letters op de zijkant bladen mat gematteerd. De uitlaatpijpen van de sportuitlaat, zij gekleed in zwarte omhulsel, en de 20-inch gesmede lichtmetalen velgen in 10-spaaks Y-design zijn glanzend gelakt in antraciet zwart.

Het interieur van de Edition-model biedt een volledig lederen interieur in kleur rotor grijs, en de binnenbanen van Alcantara. De ventilatieopeningen en de geavanceerde inlays voor de behuizing van de Audi virtuele cockpit zijn gemaakt van glanzend gelakt CFK. Hierin is ook de logo in mat “R8 24” ingezet. De verlichte instaplijsten zijn gemaakt van glanzend gelakt Carbon. Ze zijn versierd met de lopende editie genummerd van 1 tot 24 De entree lampjes op de deuren projecteren uitsluitend in de Special Edition, de Audi R8 logo op de weg.

A163896_full

Of er ook een paar naar Nederland komen is onduidelijk nog.

 


Gerelateerd nieuws