AudiBlog.nl

Hoe vergroot u de naamsbekendheid van een autobedrijf?

naamsbekendheidHeeft u een autobedrijf en merkt u dat de naamsbekendheid op een te laag niveau ligt? Dan is het natuurlijk tijd om hier wat aan te doen, want door een goede naamsbekendheid zullen ook de bezoeken aan de showroom toenemen. Hoe meer positieve bezoeken er zijn, hoe meer aankopen er gedaan zullen worden. Om de bekendheid van uw onderneming te vergroten zijn er een aantal trucs.

Een bekende actie

Om even een goed inzicht te krijgen van een goede actie; er is in mei 2015 een race geweest door Manchester heen. Een formule 1 auto begaf zich op straat. Met het juiste promotiemateriaal op de auto en voldoende geïnteresseerd zal het natuurlijk als een lopend vuurtje gaan. Zorg er hierbij wel voor dat de personen die komen kijken dan ook daadwerkelijk belangstelling hebben en ook daadwerkelijk potentiële afnemers zijn of die in het juiste netwerk actief zijn. Zo zal er zekerheid worden ingebouwd voor deze ludieke actie en geeft het een volledige waarde aan de gemaakte investering.

Visuele beelden gebruiken

Op het gebied van auto’s is het erg gemakkelijk om beeldmateriaal te vergaren. Is er een nieuwe auto bij het huidige assortiment toegevoegd? Maak dan een testrit en laat weten wat de specificaties, zoals energielabel of verschil ten opzichte van andere modellen, van de auto zijn en wat de positieve kanten van de auto zijn.

Visuele beelden, dus foto’s en video’s, hebben over het algemeen een betere werking op het gebied van marketing. Dit komt doordat bezoekers de promotie, welke met visuele beelden wordt aangeboden, een stuk beter in zich op nemen en het ook langer onthouden. Ook het maken van beelden voor het onderhouden van een auto kan positieve gevolgen hebben. Consumenten die een auto hebben aangeschaft zullen tevreden zijn over de extra service die op deze manier wordt geboden. Op het gebied van marketing en na-service is dit natuurlijk een groot pluspunt.

Reclame bestickering op auto’s

Bij een autobedrijf is het natuurlijk ook gemakkelijk om reclamering op auto’s te plakken. Zorg ervoor dat deze auto’s (redelijk) nieuw zijn, want zodoende worden mensen getriggerd om een kijkje te nemen in de showroom. Deze auto’s zullen voorin de showroom of voor de zaak komen te staan en nadat de promotieactie af is gelopen zullen de auto’s worden verkocht. Het kan ook een optie zijn om bij de verkoop van een auto de prijs te drukken door de koper met bestickering rond te rijden. Beide partijen hebben hier profijt van en dit komt in de toekomst ten goede van de naamsbekendheid van de onderneming.

Herhalingsaankopen realiseren doe je zo

Veel autobedrijven verkopen één auto aan een persoon en zien diegene daarna nooit meer terug. Echter is het ook mogelijk om op een juiste manier om te gaan met het realiseren van herhalingsaankopen. Om op een juiste wijze hiermee om te gaan, doet u er goed aan om een professionele mailing op te stellen. Deze email moet specifiek gericht zijn, zodat de klanten weten dat je gericht met hen bezig bent. Zorg er dus voor dat u als ondernemer drie jaar na de aanschaf van een auto hen een aanbieding doorstuurt voor een mogelijke inruil van de auto.


Gerelateerd nieuws