AudiBlog.nl

Hoe vervang je ruitenwissers op jouw Audi

Ruitenwissers zijn een noodzakelijke veiligheidsmaatregel voor iedere auto. Het probleem is alleen dat ze niet voor altijd meegaan – ze moeten zelfs om de paar maanden vervangen worden. De rubberen bladen drogen over tijd uit door het gebruik en door de zon en aan de volgende symptomen kun je zien of je Audi nieuw wissers nodig heeft:

  • Waterstrepen
  • Ze worden pieperig
  • Ze laten een melkachtig vlies achter na het wissen
  • Iedere andere reden die er is waardoor je wissers niet goed werken

Voor de enthousiaste doe-het-zelver zijn er een paar verschillende vervangingsmanieren die je thuis uit kunt proberen op je auto zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schade. Het vervangen van je ruitenwissers bijvoorbeeld, is zo’n manier. Dit relatief kleine klusje is snel en makkelijk om te doen en zorgt voor een gevoel van vervulling.

Met de procedures die in dit artikel verteld worden kun je zelf het heft in eigen handen nemen als je de ruitenwisser van je Audi moet vervangen

Audi ruitenwissers vervangen

Alle Audi auto’s hebben Originele Audi ruitenwissers, dus wanneer je niet-originele vervangende ruitenwissers koopt, zorg er dan voor dat je de juiste set en het juiste merk koopt voor jouw model. Op Ruitewissers.com (kijk naar ons aanbod voor Audi’s), bieden we de juiste ruitenwissers voor je Audi auto. Mocht je van gedachten veranderen over het zelf monteren, dan kunnen we je helpen met de montage zonder stress of afspraak.

Het is belangrijk om te weten dat het ruitenwisserblad op de bestuurderskant een ander formaat heeft dan degene op de passagierskant. Het ruitenwisserblad van de bestuurder is vaak een paar centimeter langer en soms zelf groter dan de ander; houd dit in gedachten als je ze installeert.

Om ze te monteren, moet je de voorste en achterste wissers van de auto af halen door simpel het drukknopje aan de voorkant in te drukken. De bladen laten vervolgens los en stellen je in staat om een gloednieuw paar op de wisserarm vast te maken. Zo makkelijk!

Video:

Een nieuw paar bladen hoeft geen 50 euro te kosten, maar het wordt ook niet aangeraden om de meest goedkope te kiezen. Als je graag wat zorgzamer wilt zijn en misschien zelfs iets avontuurlijker in je vervangingsinspanning dan kun je er ook voor kiezen om alleen het rubberen blad te vervangen in plaats van het gehele blad. Echter dit is alleen mogelijk met sommige type ruitenwissers en niet met allemaal.


Gerelateerd nieuws