Een Audi importeren uit Duitsland? Deze 5 dingen moet je weten!

Het kopen van een jonge Audi in Duitsland is tegenwoordig zeer interessant. Zeker nu de BPM elk jaar verhoogd wordt en nieuwe Audi’s hierdoor elk jaar duurder worden kiezen veel Nederlanders er voor om een jong gebruikte auto te importeren uit Duitsland.

1. Zorg ervoor dat je altijd een gebruikte auto koopt

Een gebruikte auto, is een auto die op een Duits kenteken heeft rondgereden. Het maakt niet uit of de auto 200 of 20.000 kilometers gereden heeft, voor de BPM is de auto gebruikt.

Dit betekent dat je –naast het prijsvoordeel op de aanschaf- ook kunt profiteren van een BPM die veel lager ligt dan die van een nieuwe auto.

2. Zorg ervoor dat je de Audi bij een officiële dealer koopt

Net als in Nederland zijn er in Duitsland veel onbetrouwbare handelaren actief, wij raden altijd aan om een Audi te kopen via de officiële dealer in Duitsland. Zo ben je er zeker van dat de Audi volledige dealergarantie krijgt, dat de kilometerstand klopt en dat je een auto koopt die technisch in een goede staat is. In Duitsland krijg je daarnaast bij de Audi-dealer altijd garantie die Europees geldig is, je kunt dan gewoon bij je lokale dealer terecht mocht er iets mis zijn met de auto.

3. Let goed op de BPM Berekening

Als je een auto gaat importeren, moet je helaas nog wel belasting betalen. De bpm belasting is een complexe belasting die afhankelijk is van veel verschillende regels. Er zijn daarnaast veel verschillende manieren om de BPM te berekenen. Let dus op, er kunnen grote verschillen zitten tussen de berekeningsmethoden. Als je de tips op de site van de Belastingdienst volgt, is de kans groot dat je zelf een te hoog bedrag aan BPM berekent.

4. Koop geen Audi die uit Amerika geïmporteerd is.

De Duitse autosites staan vol met goedkope Audi’s van handelaren (voornamelijk de modellen: q5, q7, a4, a5) deze audi’s zijn vaak uit Amerika geïmporteerd. Omdat het importeren van Europese auto’s vaak niet interessant is, zijn dit bijna altijd opgelapte schadeauto’s.

Deze Audi’s kun je herkennen aan het chassisnummer, een Europese Audi begint altijd met WAUZZZ, TRUZZ OF WUAZZZ. Amerikaanse Audi’s zijn daarnaast te herkennen aan kilometerteller (miles/km).

Koop deze Audi’s nooit, ze zien er vaak goed uit, maar leveren je niets anders dan veel problemen op de lange termijn op.

5. Onderhandel altijd over de prijs in Duitsland

Een hoop Nederlanders denken dat het niet mogelijk is om over de prijs te onderhandelen. Dit is de grootste onzin, het is namelijk zeer gangbaar om in Duitsland over de prijs van een Audi te onderhandelen.

Vanwege het grote aanbod van jonge Audi’s op de Duitse automarkt heb je als koper een zeer sterke positie en kun je in onze ogen altijd minimaal € 1.000,- korting krijgen op een Audi.

Gerelateerde artikelen