Zoek

Audi alleen gebruiken voor zakelijke kilometers

Waarom een Audi zakelijk rijden Een Audi zakelijk rijden als ondernemer biedt vele voordelen. In de eerste plaats is een Audi natuurlijk al een topklasse auto die je overal op een comfortabele manier heen brengt. In de tweede plaats biedt het zakelijk rijden als ondernemer meerdere voordelen. Het is alleen wel belangrijk om daar op de juiste manier van te profiteren. Bijvoorbeeld door uitsluitend zakelijke kilometers te rijden en de Audi voor minder dan 500 km privé te gebruiken.

Een fiscaal voordeel is bijvoorbeeld dat er gebruik te maken is van de investeringsaftrek. Het investeren in een Audi als bedrijfsmiddel is dus fiscaal gunstig. De winst van het bedrijf daalt door deze investering, zodat er minder belasting af te rekenen valt. Overigens zijn daarbij twee soorten investeringen te onderscheiden. Dat is de kleinschaligheidsinvestering en de milieu-investeringsaftrek. Het is aan te raden om de Audi alleen voor zakelijke kilometers te gebruiken om zo bijtelling te voorkomen. Daarvoor gelden wel een aantal regels.

Bijtelling voorkomen door rittenregistratie
Bijtelling met het zakelijk rijden van een Audi is te voorkomen door een correcte rittenregistratie bij te houden. Indien de auto privé gebruikt wordt voor meer dan 500 km per jaar is er namelijk sprake van fiscale bijtelling. Om te bewijzen dat er minder dan 500 km per jaar privé meer is gereden, dient er een registratie van de ritten bijgehouden te worden. Het is daarom alleen al belangrijk om meerdere gegevens bij te houden. Voor elke rit dient de dag, maand en jaar genoteerd te worden net als dat de kilometerstand op het vertrekmoment en bij aankomst weer vermeld moet worden. De locatie van het vertrekadres en ook van het aankomstadres dient opgeschreven te worden net als het karakter van de rit. Het karakter is te noteren als zakelijk of privé. Verder dient de gereden route vermeld te worden als er bijvoorbeeld sprake is van een andere dan reguliere route en daarvan afgeweken wordt. Dat kan het geval zijn als er op de reguliere route een omleiding of afsluiting van de weg is. Het is een optie om de ritten handmatig bij te houden, maar dat is meer werk dan wanneer er gebruik gemaakt wordt van speciale volgsysteem rittenregistratie. Het is ook mogelijk om bij de Belastingdienst een ´Verklaring geen privégebruik auto´ aan te vragen.

Verklaring aanvragen: geen privégebruik auto
De Belastingdienst heeft indien van toepassing en indien nodig een formulier voor werknemers beschikbaar. De Verklaring geen privegebruik auto houdt in dat er niet privé in de auto van het werk gereden wordt. Een kopie hiervan geef je aan je bedrijf. Als het bedrijf het formulier in het bezit heeft, wordt geen rekening meer gehouden met de bijtelling voor het privé rijden in de auto.

Heerlijk genieten
Zakelijk rijden in een Audi betekent iedere rit weer volop genieten. De rijervaring in een Audi is een comfortabele belevenis. Er zijn uiteraard veel soorten modellen en typen beschikbaar, zodat er op dat gebied met de aard van het zakelijk rijden rekening mee gehouden kan worden. Het zakelijk rijden in een Audi zonder bijtelling betekent uiteraard nog meer genieten. Zo heeft de portemonnee er eveneens financieel voordeel van als er niet privé mee gereden wordt.

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen