Zoek

Zo voorkom je schade aan je auto

Ben je dolblij met je nieuwe auto, botst er iemand tegen je bumper. Of tikken criminelen een ruitje in. Dan ben je blij dat je een autoverzekering hebt afgesloten. Met deze tips maak je de kans op schade aan je auto een stuk kleiner.

5 tips om autoschade te voorkomen

1. Plak de ruiten af met veiligheidsfolie

Criminelen tikken graag een autoruit in om kostbare spullen uit een auto te stelen. Je kunt dit voorkomen door je ruiten met GSW-veiligheidsfolie te beplakken. De ruiten worden hier zo’n 20 keer sterker door, waardoor je het inbrekers een stuk lastiger maakt. Bij de meeste autogarages plakken ze dit anti-inbraakfolie graag op je ruiten.

2. Rijd op de juiste banden

Winterbanden zijn de veiligste banden bij winterse weeromstandigheden. De banden geven je veel grip en zorgen ervoor dat je zelfs op een glad wegdek goed kunt remmen. Heel belangrijk om schade te voorkomen. Laat winterbanden niet het hele jaar onder je auto zitten. Bij zomerse temperaturen rijd je veiliger op zomerbanden.

3. Gebruik de parkeersensoren

De meeste auto’s hebben tegenwoordig parkeersensoren. Een slimme uitvinding die je waarschuwt als er iets of iemand in de buurt is. Maak hier dankbaar gebruik van om autoschade te voorkomen. Blijf natuurlijk wel goed opletten. De sensoren zien niet alles.

4. Polijst je koplampen

Het is verstandig om je koplampen eens in de 2 jaar te laten polijsten. Door het weer worden de lampen langzaam dof, waardoor je minder ziet én minder goed zichtbaar bent op de weg. Als je de koplampen laat polijsten, is dat zo opgelost.

5. Laat je telefoon in je tas

De kans op een ongeluk is 6 keer groter als je je telefoon in de auto gebruikt, bleek uit een Amerikaans onderzoek. Wil je brokken voorkomen? Laat je smartphone dan in je tas en focus je op de weg. Niet alleen veiliger voor jou, maar ook voor medeweggebruikers.

En wat voor autoverzekering heb jij?

Autoschade kun je nooit helemaal voorkomen. Jij kunt nog wel zo goed opletten, maar wie zegt dat andere weggebruikers dat ook doen? Daarom is een autoverzekering onmisbaar. Sluit vandaag nog een autoverzekering bij InShared af. Zo weet je zeker dat je met een gerust gevoel in de auto stapt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen