Search

Een tweedehands Audi aanschaffen? Doe een kenteken check

Er gaat voor een liefhebber van Audi niets boven de geur van een gloednieuwe Audi die rechtstreeks van de fabriek komt. Maar met de wetenschap dat deze zo gauw je deze van het terrein van de dealer rijdt meteen flink in waarde daalt, en niet iedereen het geld heeft voor een nieuwe auto, zijn tweedehands Audi’s ook de moeite van het overwegen waard.

Heb je altijd al een Audi gewild, of ben je op zoek naar een upgrade? Het kopen van een tweedehands auto is een stuk betrouwbaarder geworden door kentekencheckservices, waar je voor een klein bedrag de complete geschiedenis van de auto kunt opvragen.

Een Carfaxrapport opvragen

Een uitstekende website om door middel van zo’n kenteken check service meer te weten te komen over een potentiële aankoop is Carfax. Daar kun je tot 15 jaar terugkijken in de geschiedenis van de Audi door middel van informatie die wordt verzameld bij verzekeraars, overheden, inspecteurs en autobedrijven. Een compleet Carfaxrapport kost €14,99. Wil je kentekenchecks doen voor meerdere auto’s, dan kun je een voordelige bundel aanschaffen.

De historie van de auto

Naast de betrouwbaarheid van de gerapporteerde kilometerstand en de dagwaarde vertelt een rapport je nog veel meer over de Audi. Bijvoorbeeld over de APK-geschiedenis. Zo kun je checken of de auto wel een geldige APK heeft en welke gebreken er bij eerdere keuringen naar voren zijn gekomen. Ook kun je zo achterhalen hoeveel eerdere eigenaars de auto heeft gehad, en of het bijvoorbeeld een lease auto is geweest, of een taxi. Het rapport vertelt je ook over de onderhoudshistorie van de auto en of de auto gestolen is. Wat ook fijn is om te weten, is of de fabrikant exemplaren van dit model om de een of andere reden heeft teruggeroepen. Dan weet je dus dat er een mankement is.

Wacht op keuring

Het schadeverleden van de Audi is niet geheel te achterhalen. Een kenteken check kan je wel vertellen of de Audi total loss is geweest. Ook kun je door middel van het rapport te weten komen of er een zogenaamde WOK-melding (Wacht op Keuring) is geweest. Dat betekent dat er een verplichte keuring uitgesteld is omdat de auto niet geschikt is om de openbare weg op te gaan, wat dus inhoudt dat er sprake is (geweest) van ernstige schade.

Een goede voorstudie
Het Carfax-rapport vertelt je ook meer over de CO2-uitstoot van de auto, brandstofverbruik, gewicht en omvang van de tweedehands auto. Een grondige kentekencheck is dus een buitengewoon nuttige bron van informatie als voorstudie voor het maken van een veilige aankoop. Je weet dan zogezegd wat voor vlees je in de kuip hebt. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je niet de ogen en oren open moet houden op het moment dat je de auto gaat bekijken. Zorg dat je iemand bij je hebt die technisch goed onderlegd is en een scherp oog heeft voor eventuele minpunten. Het is altijd raadzaam om onder de auto te kijken en alle elektrische componenten te testen. Ziet dat er goed uit, dan heb je simpelweg te maken met een prima Audi!

foto: Bron: pixabay / Artiest: bartoszbiront

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen