9 tips bij het afsluiten van een autoverzekering voor je Audi

Afbeelding met gebouw, buiten, grond, autoAutomatisch gegenereerde beschrijving

Je hebt een mooie Audi, dan wil je hem natuurlijk ook goed verzekeren. Of hij nu gloednieuw is of tweedehands, jouw Audi vertegenwoordigt doorgaans een flinke waarde. Daarom is het in de regel niet goedkoop om hem goed te verzekeren. Toch zijn een aantal slimmigheden handig wanneer je op zoek gaat naar een verzekering. Daarom geven we je hier een aantal tips voor zaken om op te letten bij het afsluiten van een goede autoverzekering voor je geliefde Audi.

Let op de nieuwwaarderegeling bij een jonge auto

Wanneer je flinke schade hebt aan je auto of hij gestolen wordt, wil je natuurlijk wel een fatsoenlijke vergoeding krijgen van je verzekeraar. Daarom moet je vooral bij een jonge auto goed kijken naar de nieuwwaarderegeling van de autoverzekering. Hoe lang wordt de nieuwwaarde nog vergoed? Bij sommige verzekeraars is die maar één jaar, bij andere juist weer drie jaar. Na deze periode krijg je slechts de dagwaarde vergoed, en daar koop je geen nieuwe auto voor.

Mag je naar iedere schadehersteller?

Heb jij een schadebedrijf waar je bij voorkeur naartoe gaat wanneer je schade aan je Audi wilt laten herstellen? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar of de verzekeraar die jij op het oog hebt afspraken heeft met bepaalde schadeherstellers. Is dit het geval en zit de jouwe daar niet bij? Dan krijg je mogelijk niet de volledige schade uitgekeerd wanneer je wel naar die schadehersteller gaat. Dit noemt men ‘schadesturing’. Bij een autoverzekering van FBTO is het mogelijk om je eigen schadehersteller te kiezen.

Autoverzekering met een hoog eigen risico

Wanneer je schade declareert, kun je te maken krijgen met het eigen risico van je autoverzekering. Dit is het deel dat je zelf moet bijdragen aan de schade. De hoogte hiervan verschilt per verzekeraar. Vergelijk verschillende verzekeringen hierop, want je wilt niet geconfronteerd worden met een hoge kostenpost wanneer je schade hebt. Daarvoor sluit je immers een verzekering af.

Afbeelding met auto, transport, buiten, wegAutomatisch gegenereerde beschrijving

Voor welke verzekering wil je betalen?

Je bent verplicht om minimaal een verzekering voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) af te sluiten. Hiermee ben je enkel gedekt voor de schade die je bij een ander veroorzaakt. Wil je dat je ook gedekt bent voor schade buiten jouw schuld om en diefstal? Dan heb je WA plus beperkt casco nodig.

Wil je ook gedekt zijn voor schade die je zelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto? Dan heb je WA met volledig casco nodig. Hoe groter de dekking, des te hoger de premie, natuurlijk.

Je accessoires verzekeren

Heb je extra accessoires toegevoegd aan jouw Audi, zoals een later gemonteerde trekhaak? Dan is deze niet automatisch meeverzekerd. Dit kan ook het geval zijn voor airconditioning, dure velgen, een andere lak en leren bekleding. Deze moet je, als je dat wilt, apart bijverzekeren.

Aanvullende ongevallen inzittendenverzekering of schadeverzekering inzittenden?

Veel mensen kiezen voor een aanvullende ongevallen inzittendenverzekering. Deze verzekering keert een maximum bedrag uit wanneer een inzittende ten gevolg van een ongeval invalide wordt of overlijdt.

Wil je liever dat alle werkelijke kosten uitgekeerd worden en niet slechts een maximaal bedrag? Dan raden we een schadeverzekering inzittenden aan. Hoge kosten door derving van inkomsten en benodigde aanpassingen worden dan in veel hogere mate vergoed.

Weet hoe te besparen

Bespaar niet op een te beperkte dekking, want op het moment dat je schade oploopt of je auto gestolen wordt krijg je daar flink spijt van. Wees liever grondig in het vergelijken van verschillende autoverzekeringen om te zien waar je voor je geld de meeste dekking krijgt. Het kost wat tijd en inspanning, maar het is zeker de moeite waard.

Maak goed gebruik van je schadevrije jaren

Heb je een ander voertuig verzekerd (gehad) waarbij je schadevrije jaren hebt opgebouwd? Kijk of je deze nog kunt inzetten, bijvoorbeeld met een tweede autoregeling. Dan krijg je extra korting door je opgebouwde schadevrije jaren in je eerste auto. Zelfs schadevrije jaren die je ooit opgebouwd hebt bij bijvoorbeeld een verzekerde camper kun je proberen in te zetten.

Sluit geen dubbele verzekeringen af

Heb je een gezinsrechtsbijstandsverzekering inclusief verkeer? Sluit dan niet ook nog een aanvullende rechtsbijstandsverzekering af. Zorg dat ongebruikte verzekeringen opgezegd worden, ga er niet vanuit dat je nieuwe verzekeraar dit automatisch voor je doet in alle gevallen.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking.

Gerelateerde artikelen