Dit is waarom Audi occasions steeds populairder worden

Audi is een erg populair merk voor zowel zakelijke als privérijders. De uitstraling en comfort van het Duitse merk is voor velen dé reden om een Audi te rijden. “Voorsprong door techniek”, dat is waar Audi voor staat. De constante vernieuwing zorgt ervoor dat Audi telkens weer indruk op ons maakt. Door haar sportieve uitstraling met luxe vormgeving willen steeds meer mensen Audi rijden. De tijdloze vormgeving en lange levensduur zijn de redenen dat Audi occasions steeds populairder worden. Lees verder waarom je er goed aan doet om te kiezen voor een tweedehands Audi.

Audi Occasion

De prijzen van Audi occasions in Nederland ligt laag

De aanschaf van een auto is een grote uitgave. Gelukkig liggen de prijzen van een gemiddelde Audi occasion in Nederland lager dan de andere landen in de EU. Is dat niet mooi meegenomen? Als we het gaan vergelijken was in 2018 een occasion in Nederland ruim €5,000 goedkoper dan in Frankrijk. De opvolger in de lijst is Duitsland met een verschil van €4,500 en in Spanje zijn de occasions ruim €4,000 duurder.

Een occasion is goedkoper dan een nieuwe auto

Omdat een occasion een tweedehands auto is, is het logisch dat de aanschaf van Audi occasions aanzienlijk lager ligt dan van een nieuwe Audi. Ook ben je vaak goedkoper uit met verzekeringen omdat mensen met een occasion er vaker voor kiezen om een WA(+) verzekering af te sluiten, terwijl ze bij nieuwe auto’s een duurdere allriskverzekering afsluiten.

Je kiest zelf waar je de onderhoudswerkzaamheden laat doen

Als je een nieuwe Audi aanschaft, dan ben je verplicht, voor de duur van de fabrieksgarantie, om de onderhoud te laten doen door een officiële erkende Audi-dealer. Een officiële dealer is over het algemeen prijziger dan de reguliere garages en dealers. Heb je een Audi occasion gekocht? Dan ben je vrij om te kiezen bij welke garage je je wilt aansluiten, mits zij wel APK mogen verrichten. Op deze manier kan je makkelijk besparen op onderhoudskosten.

De auto staat direct voor de deur

Als je een nieuwe Audi wilt kopen, duurt het vaak nog een tijdje voordat de auto echt voor de deur staat en je erin kunt rijden. Deze wachttijd van soms een paar maanden zijn bij tweedehandsauto’s niet aan de orde. Stel, je zou vandaag besluiten een occasion aan te schaffen, dan kan je er morgen misschien al in rijden.

Gerelateerde artikelen