Zoek

Drie tips om Audi te rijden in dure tijden, het kan!

Audi’s staan niet bekend als de goedkoopste auto’s, maar laten we eerlijk zijn; wel als de mooiste! Of het nu om een Audi A2 of Q8 gaat. Iedere Audi heeft zijn eigen charme en wij zijn er dol op. Maar dat we ons in dure tijden bevinden, dat valt niet te ontkennen. Van de prijzen in de supermarkt tot de prijzen bij de pomp, weinig om vrolijk van te worden. Toch worden er nog steeds veel Audi’s verkocht en wellicht vraag je je af; hoe kan dat? Op die prangende vraag hierbij het antwoord, lees snel verder.

1.      De vaste kosten

Een Audi kost een duit geld wanneer je hem koopt maar dan ben je er nog niet. Hij rijdt natuurlijk niet op water (nog niet tenminste) en met de stijgende brandstofprijzen wordt dit alleen maar meer aftikken bij de pomp. Maar er zijn ook vaste kosten aan je Audi waar je wel op kunt besparen zoals de autoverzekering. Kies deze zorgvuldig en pas hem aan op jouw eigen situatie. Wellicht ben je verhuisd van een situatie waar je auto altijd op straat stond naar een huis met een garage. In dat geval kun je de verzekering wel naar beneden schroeven, dit scheelt zo honderden euro’s per maand.

2.      Goed onderhoud

Naast dat een Audi bij aankoop het nodige kost, zijn ze ook in onderhoud niet altijd even goedkoop. Toch raden wij het aan om wel altijd voor onderhoud bij een erkende dealer te gaan. Je kunt uiteraard kiezen voor een ‘freelance’ monteur, maar deze gebruikt wellicht geen erkende onderdelen en voor je het weet wordt beland je van de regen in de drup. Kies daarom altijd voor duurzaamheid en geef liever iets meer uit. Wanneer je dit doet, dan zul je zien dat je auto veel langer meegaat en bespaar je uiteindelijk op die manier.

3.      Toch elektrisch?

Mocht je voor de keuze staan om een nieuwe Audi aan te schaffen, overweeg dan om voor één van de (deels) elektrische varianten te gaan. Wanneer je gaat voor een elektrische auto zul je behoorlijk gaan besparen op de brandstofprijzen maar wellicht ook op de belasting die je betaalt. Een win-win situatie én een keuze voor de toekomst. Een elektrische auto is niet alleen voordeliger maar uiteraard ook veel duurzamer.

Kortom, blijf ook in dure tijden gewoon voor een Audi kiezen. Kies alleen wel slim en maak de situatie zo dat hij ook voor jou voordelig is. Met bovenstaande tips blijf jij shinen op de weg maar betaal je niet de hoofdprijs!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen