Zoek

Wanneer kan je als zzp’er een auto leasen?

Veel zzp’ers overwegen de mogelijkheid om een auto te leasen in plaats van deze aan te schaffen. Leasing biedt namelijk een aantal voordelen, zoals voorspelbare kosten, het uitstellen van investeringskosten en het voorkomen van verlies bij verkoop. Daarnaast kan het leasen van een auto ook bijdragen aan een professionelere uitstraling en de productiviteit verhogen aangezien een goed onderhouden auto beschikbaar is voor zakelijke verplaatsingen. Denk je eraan om als zzp’er een auto te leasen? Dan ben je vast benieuwd of je hiervoor in aanmerking komt.

Afbeelding van sunhaibing via Pixabay

De voorwaarden van autoleasing voor zzp’ers

Bij zakelijk lease zzp is van belang om te beschikken over een geldig rijbewijs en een autoverzekering. Daarnaast moeten zzp’ers aantonen dat de auto voornamelijk voor zakelijke doeleinden gebruikt zal worden. Onthoud dit als je een leaseauto aanschaft en hiervan gebruik wilt gaan maken.

Welke auto leasen als zzp’er?

Het is cruciaal om realistisch te zijn over de eisen die gesteld worden aan de auto. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om te overwegen hoeveel kilometers er gemaakt worden, of er ruimte nodig is voor vervoer van materialen en hoe belangrijk het is om op een representatieve manier voor de dag te komen. Bedenk ook welke opties je terug wilt zien in jouw leaseauto. Denk dan aan airco, radio en bluetooth. Op basis hiervan kan de keuze gemaakt worden voor een bepaalde auto. Op Nationale Autolease lees je hier meer over.

Hoe verloopt het aanvragen van autoleasing als zzp’er?

Om een auto te leasen als zzp’er moet er contact opgenomen worden met een leasemaatschappij. Hierbij worden de eisen en wensen besproken en kan er een offerte aangevraagd worden. Na goedkeuring van de offerte en eventueel het verstrekken van extra informatie en documenten, wordt de leaseovereenkomst opgesteld. Je leest de overeenkomst goed door en tekent de overeenkomst. Hierna kan de auto geleverd worden en kan het lease-avontuur beginnen. Twijfel je nog? Vraag dan bij verschillende leasemaatschappijen offertes op en maak hierna een keuze. Als jouw leasecontract voorbij is, kun je weer voor een nieuwe leaseauto gaan. Zo blijf je elke keer in een nieuwe auto rijden!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen