Zoek

Audi brengt merkwaarden tot leven in nieuw House of Progress

  • Audi Paviljoen in Autostadt Wolfsburg getransformeerd tot permanente belevingswereld
  • Expositie brengt digitalisatie, design, prestaties en duurzaamheid tot leven 
  • Audi komt ook naar de mensen toe met tijdelijke House of Progress-locaties in wereldsteden

Nadat Audi in 2022 in diverse steden wereldwijd al tijdelijke Houses of Progress opende, heeft het merk zijn paviljoen in Autostadt Wolfsburg nu omgetoverd tot de enige permanente House of Progress-expositie. De nieuwe belevingswereld nodigt klanten uit om in contact te komen met de vier kernwaarden van Audi: digitalisatie, design, prestaties en duurzaamheid.

In 2022 opende Audi al meerdere tijdelijke House of Progress-vestigingen in diverse wereldsteden, zoals Wenen, Seoul en Milaan, waar klanten en consumenten de wereld van Audi kunnen beleven. Vanaf deze lente breidt Audi het aantal tijdelijke locaties verder uit, waaronder in Riyadh, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. In Autostadt Wolfsburg heeft Audi nu het enige permanente House of Progress geopend, waar bezoekers op unieke wijze een band met het merk kunnen opbouwen.  

De route naar House of Progress

Het nieuwe House of Progress in Autostadt Wolfsburg laat zien dat Audi’s duurzame doelstellingen niet alleen van toepassing zijn op zijn modellen, het productieproces en de bevoorradingsketen, maar ook op het contact met klanten en liefhebbers van het merk. Bezoekers komen bij de entree direct terecht bij de Table of Visions, waarin ze een blik kunnen werpen op Audi’s toekomstvisie. Vanaf daar worden ze via een roltrap, geflankeerd door projecties met vragen over merkthema’s, geleid naar de expositieruimtes van het paviljoen. Die strekken zich over twee verdiepingen uit. 

Hoogtepunten van de tentoonstelling

In de eerste expositie draait alles om digitalisatie en design. Die twee onderwerpen worden tot leven gebracht in het bijzijn van de Audi A6 e-tron concept en A8 60 TFSI e plug-in hybride. Voorbeelden van het digitale veld zijn onder andere interactieve OLED-matrix achterlichten, die op een speelse wijze verschillende animaties tonen, en zo de uitgebreide mogelijkheden van de technologie laten zien. Daarnaast komen bezoekers in contact met gerecyclede materialen als Econyl en een kleimodel van de Audi e-tron GT quattro. Ze kunnen ook sketches van Audi Design mee naar huis nemen. 

In het House of Progress zijn de koplampen van de Audi A6 e-tron concept getransformeerd tot projectoren, die de potentie van Audi’s verlichtingstechnologieën laten zien. Een projectie op de vloer leidt bezoekers naar de tweede expositie. Het beeld daarvan is gebaseerd op een audiosignaal van een film, dat telkens verandert afhankelijk van het volume, de intensiteit en dynamiek.

Audi House of Progress (7)

Van prestaties naar duurzaamheid

In de tweede expositie draait het allemaal om prestaties. De imposante Audi RS e-tron GT en een vitrine met daarin het Audi e-tron foil surfboard – ontwikkeld in samenwerking met het Duitse Aerofoil – brengen die kernwaarde van het merk tot leven. Samen met de Q4 e-tron geeft de Sustainability Table uitgebreide informatie over de circulaire economie van autoproductie en duurzame samenwerkingen. 

Het hart van het paviljoen wordt gevormd door het Blog of Progress, dat zich in de opengebroken, centrale trap van het gebouw bevindt. Die verbindt de twee bovenste exposities met de entree van het House of Progress. De inhoud van het Blog of Progress wordt altijd up-to-date gehouden, op basis van dagelijks bijgewerkte hoogte- en focuspunten van Audi. Aan het einde van de tentoonstelling kunnen bezoekers plaatsnemen in een van de bijzondere conceptmodellen uit de recente Sphere-familie.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen