Zoek

De duur van Formule 1 races: Alles wat u moet weten

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe lang een Formule 1-race mag duren? Dit is een vraag die veel F1-liefhebbers bezighoudt. In deze blogpost duiken we diep in de regelgeving van de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) om deze vraag volledig te beantwoorden.

Volgens het officiële FIA-reglement mag een Formule 1-race niet langer duren dan twee uur, met uitzondering van rode vlag situaties (wanneer de race wordt gestopt). Dit is inclusief de tijd die nodig is om na een onderbreking vanwege slechte weersomstandigheden of een ongeval opnieuw te starten. Als de race wordt hervat, wordt de klok opnieuw gestart.

Hier is een eenvoudige tabel om het te verduidelijken:

FaseDuurOpmerkingen
RaceMaximaal 2 uurZonder rode vlag situaties
Onderbreking (rode vlag)Tijd stopt
HervattingKlok herstart

Bovendien is er een limiet voor het totale evenement. De maximale tijd vanaf het moment dat de eerste rode vlag wordt getoond, inclusief de duur van de onderbreking(en), mag niet langer zijn dan vier uur. Dit betekent dat, inclusief onderbrekingen, een Formule 1-race nooit langer dan vier uur kan duren.

Het is belangrijk om op te merken dat, ondanks deze tijdslimieten, de meeste Formule 1-races aanzienlijk korter duren. Een gemiddelde race duurt meestal tussen de 1,5 en 2 uur, afhankelijk van de lengte van de baan, het aantal rondes en de snelheid van de auto’s.

Zo, nu weet u precies hoe lang een Formule 1-race mag duren volgens de FIA-reglementen. Of u nu een fervent kijker bent of gewoon meer wilt leren over de sport, het is altijd handig om deze informatie bij de hand te hebben. Op de website Racing.nl kunt u nog meer F1 nieuws volgen dus neem gerust een kijkje.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen