Search

Audi start productie elektromotoren voor PPE-platform in Győr

  • Nieuw ontwikkelde elektrische aandrijflijn voor het eerst toegepast in Audi Q6 e-tron
  • Circa 700 werknemers produceren in drie shifts tot 2.000 elektromotoren per dag voor Premium Platform Electric (PPE)

Audi is in zijn Hongaarse fabriek in Győr – ’s werelds grootste motorenfabriek – gestart met de productie van elektromotoren voor het Premium Platform Electric (PPE). De nieuw ontwikkelde elektromotoren worden voor het eerst gebruikt in de Audi Q6 e-tron-serie. De productie van het eerste volledig elektrische Audi-model op PPE-basis begint naar verwachting eind dit jaar in Audi’s hoofdfabriek in Ingolstadt, waar het merk onder meer ook een eigen batterijassemblagefabriek heeft opgezet.

“Győr is voorbestemd voor de productie van deze zeer compacte en efficiënte elektromotoren voor het PPE-platform”, verklaart Audi-CEO Gernot Döllner. “Sinds 2018 heeft het team daar al meer dan 400.000 elektrische aandrijfsystemen gebouwd.” Naast de elektromotoren voor het nieuwe PPE-platform die de Audi Q6 e-tron gaan aandrijven, levert Győr ook de elektrische aandrijflijn voor de Audi Q8 e-tron. Bovendien wordt er extra productieruimte ingericht voor elektromotoren die gebruikt gaan worden in Volkswagen Groep-modellen op MEBeco-basis.

Audi Q6 e-tron motorenproductie (2)

Elektromotoren voor Audi én Porsche

Om de elektromotoren voor het PPE-platform te kunnen assembleren, heeft Audi drie nieuwe lijnen geïnstalleerd. De productielijn voor stators heeft 28 stations, die voor transmissiecomponenten 15. Eén as alleen al vereist 190 afzonderlijke stappen om te assembleren. Bij de productie zijn ongeveer 700 medewerkers betrokken. Wat de serieproductie betreft werken de medewerkers in Győr in drie shifts om tot 2.000 elektromotoren per dag op te bouwen, die zowel voor Audi als Porsche bestemd zijn.

“De productiestart in Győr markeert een belangrijke mijlpaal in het opstarten van de productie voor de Audi Q6 e-tron”, aldus Audi-bestuurslid voor productie en logistiek Gerd Walker.

Bron: Audi

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen