Audi A4 wint ‘Goldene Lenkrad’

 

Leusden, 12 november 2007 – De Audi A4 is nog niet op de markt, maar hij heeft al zijn eerste trofee in de wacht gesleept: het Goldene Lenkrad in de categorie Middenklasse. Deze prijs wordt ieder jaar door het Duitse tijdschrift Bild Zeitung uitgereikt aan de beste nieuwe auto’s in diverse segmenten.

De jury van ‘het Gouden Stuurwiel’ bestaat uit VIP’s, technici én coureurs uit de race- en rallysport. Zij konden de Audi A4 en zijn concurrenten uit de middenklasse uitgebreid testen om zodoende tot een afgewogen oordeel te komen. De Audi won in zijn klasse overtuigend. In het juryrapport kreeg de auto vooral lof toegezwaaid vanwege zijn dynamische karakter, het sterke design, de ruime standaarduitrusting en het hoogstaande comfort.

Zestien gouden sturen

Het Goldene Lenkrad geldt als een van de belangrijkste onderscheidingen binnen de auto-industrie. Audi is dan ook zeer vereerd deze prijs te ontvangen, zelfs al voor de introductie van de nieuwe A4 in december. Sinds de introductie van het Gouden Stuurwiel in 1975, wist Audi er al zestien te veroveren. In 2004 kreeg de A6 deze eervolle onderscheiding en in 2005 werd de prijzenkast aangevuld met een Gouden Stuur voor de Q7.

Gerelateerde artikelen

Video: Een eerbetoon

Porsche introduceerde 25 jaar geleden de Boxster, een model dat niet alleen bijzonder succesvol zou blijken, maar ook een van ’s werelds puurste en best

Lees verder »