Audi A8 en R8 onderscheiden

Leusden, 10 december 2007 – De Audi R8 en Audi A8 hebben beide een belangrijke onderscheiding gekregen. De sportwagen met middenmotor werd door AutoBild SportsCars uitgeroepen tot ‘SportsCar 2007’ en de lezers van het zakenblad FEM Business kozen de Audi A8 tot Executive Car of the Year. Dat beide prijswinnaars in een uitermate sterk deelnemersveld ‘opereerden’, geeft de onderscheidingen des te meer glans.

AutoBild SportsCars nomineert sportwagens op basis van intensieve testprocedures, die samen met TÜV Rheinland worden uitgevoerd. De verslagen hiervan worden inclusief andere bevindingen in het tijdschrift gepubliceerd. Dat leidde in mei van dit jaar tot de officiële nominatie van de Audi R8 en nu dus tot de eindoverwinning. De winst voor de Audi R8 is opmerkelijk omdat hij als eerste Audi deze trofee in de wacht sleept. De jury sprak duidelijke taal over de Audi R8: “Hij wint omdat hij in het sportsegment op dit moment de compleetste én de heetste auto is. En ondanks het feit dat hij nieuw is, heeft hij geen zwakke punten.”
Prestigieuze prijs
Sportwagenfabrikanten kijken elk jaar uit naar de verkiezing van de SportsCar van het jaar verkiezing door het tijdschrift AutoBild SportsCars. De onderscheiding voor de beste sportwagen van het jaar hoort tot de meest prestigieuze in de branche. Voor de uitreiking van de trofee vond AutoBild SportsCars een passende entourage in de vorm van de Race Night die het tijdschrift tijdens de Essen Motor Show organiseerde.
Audi A8: meest begeerde zakenauto
Bij de jaarlijkse verkiezing van de Executive Car of the Year van zakenblad FEM Business heroverde de Audi A8 de titel die hij in 2005 al eerder behaalde. Enkele duizenden lezers brachten de afgelopen maanden hun stem uit; daarbij bleek dat de recente facelift van de Audi A8 ervoor heeft gezorgd dat hij wederom dé directieauto van Nederland is. De stemmers noemden vooral de discrete perfectie en het hoge kwaliteitsniveau als belangrijke pluspunten. Overigens scoorde niet alleen de Audi A8 goed bij deze verkiezing: de Audi A6 was goed voor een negende plaats. Daarmee is Audi het enige merk dat met twee modellen in de Top 10 is vertegenwoordigd.
bron: Audi Nederland

Gerelateerde artikelen

Video: Een eerbetoon

Porsche introduceerde 25 jaar geleden de Boxster, een model dat niet alleen bijzonder succesvol zou blijken, maar ook een van ’s werelds puurste en best

Lees verder »