Chocolade R8 voor Sinterklaas

Sinterklaas heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de vzw Moeders voor Moeders in Borgerhout bij Antwerpen. Speciaal voor deze gelegenheid had garage Clissen uit Loenhout voor een speciale traktatie gezorgd.

De chocoladen Audi R8, die de afgelopen twee weken in de showroom te bewonderen viel, werd naar de vzw getransporteerd en daar vakkundig gesloopt. Honderden kansarme kinderen kregen zo niet alleen een speelgoedpakket van de sint, maar konden ook genieten van een lekker stukje auto. De chocoladen Audi R8 werd gecreëerd om de opening van de nieuwe garage te vieren. Het model werd op ware grootte nagemaakt in schuimplastic en vervolgens met een dikke laag chocolade bekleed. Alleen de koplampen, de zijspiegels en de wielen waren echte Audi-onderdelen, de rest van de wagen bestond uit maar liefst 1.200 kilogram chocolade. Garagehouder Frank Clissen, bakker Eric Van Thillo en technicus Thomas Cuyvers hadden een drietal maanden nodig om het huzarenstukje te voltooien.

Na twee weken in de showroom te hebben gestaan, werd de lekkernij aan Moeders voor Moeders geschonken voor hun sinterklaasfeest. Honderden kinderen troepten zaterdagmorgen samen rond de chocoladen Audi A8.

Met een hamer en een bijtel werd het eerste stuk uit de wagen geslagen en aan sinterklaas en zijn zwarte pieten overhandigd. Die konden de lekkernij wel waarderen. De hele auto werd daarna vakkundig in stukjes gehakt, wat toch een paar uur in beslag nam. Een van de slopers van dienst was actrice Ann Ceurvels. De chocolade werd verdeeld onder de kinderen.

bron: http://www.nieuwsblad.be/

Gerelateerde artikelen

Video: Een eerbetoon

Porsche introduceerde 25 jaar geleden de Boxster, een model dat niet alleen bijzonder succesvol zou blijken, maar ook een van ’s werelds puurste en best

Lees verder »