Zoek

Audi start vanaf de tweede startrij op Le Mans

Na twee dagen van probleemloos kwalificeren, Audi Sport Team Joest start goed verdeelt voor de zesenzeventigste editie van de 24h van Le Mans op zaterdagmiddag om 15.00uur precies. Het Audi leger was in staat om een goed en vooral veilig te rijden set-up voor alle drie Audi R10 TDI prototypes.

Na de eerste kwalificatie zijn de auto’s compleet uit elkaar gehaald en weer opgebouwd met verse onderdelen. Tijdens de donderdagavond kwalificatie werd gereden met dezelfde specificaties als waar mee geracet gaat worden.

De rondetijden van het 55 auto’s grote startveld lagen op de tweede kwalificatiedag beduidend dichter bij elkaar als op de eerste dag. Dit geeft al aan dat we spektakel kunnen verwachten!

Beste Audi piloot was weer Allan McNish die zijn rondetijd, ondanks volle tanks, drietiende van een seconde verbeterde. Hiermee overtrof hij zijn tot dusver snelste ronde (van 2007) met drie seconden. Dindo Capello, Tom Kristensen en Allan McNish starten zaterdag als beste Audi vanaf rij twee op de vierde plaats.

Lucas Luhr, Alexandre Premat en Mike Rockenfeller starten vanaf positie vijf. Frank Biela, Emanuele Pirro en Marco Werner konden hun rondetijden van eergisteren verbeteren, maar blijven steken op de zevende plaats op de grid.

Er zijn geen onverwachte gebeurtenissen geweest in het Audi kamp tijdens de twee kwalificatie dagen. Nu heeft het Audi team de gelegenheid zich kalm voor te bereiden en te focussen op de race.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen