Zoek

Sanna claimt overwinning op Monza.

Een zeer positief weekend voor Audi Sport Italia met de Audi RS4s op het circuit van Monza.

Giorgio Sanna claimt de hoogte positie op het podium en Gianni Morbidelli stond naast hem op de tweede plaats en dat geeft Gianni net genoeg punten om de leiding in het Italiaanse Kampioenschap over te nemen.

De race op Monza bracht verschillende titelkandidaten een positief resultaat, hoewel het  weekend werd overheerst door zware regenval dat eigenlijk in het voordeel was van de vierwiel aangedreven Audi’s.

Tijdens de start hielt Morbidelli de leiding maar Mauro Simoncini en Roberto Papini met hun BMW M5’s, achtervolgden de Audi geruime tijd. Beide coureurs kregen echter een straf aan het einde van de race omdat zij hadden ingehaald voor dat het licht op groen ging.

Simoncini kreeg een tijdstraf van 25 seconden en Papini werd uit het klassement verwijderd omdat hij de verkregen Drive Through-straf, niet had uitgevoerd.

In de derde ronde van de race lukte het Sanna om de leiding over te nemen van Morbidelli die wat trager onderweg was vanwege al het handicap gewicht in de RS4 omdat hij de vorige races erg goed scoorde.

Hetzelfde probleem was er voor Stefano Gabellini met zijn BMW 550i, die de race eindigde op de vijfde plaats en daarmee de leiding in het kampioenschap verloor ten gunste van Morbidelli.

Papini eindigde in de race op de tweede plaats maar zijn diskwalificatie gaf Morbidelli de kans om op het podium te komen.

Steven Goldstein eindigde met zijn RS4 op een tiende plaats.

 

Volgende race: 8 juni 2008 op het circuit van Magione

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen