Zoek

Fouten verhinderen Audi triomf op Lime Rock

Audi verloor alle hoop op een eindoverwinning in ronde vijf van de American Le Mans Series op het circuit van Lime Rock (VS) als gevolg van kleine foutjes. De diesel aangedreven sportwagens waren de snelste van het veld maar aan het eind van de zinderend spannende, maar ook rommelige race, moest Team Audi Sport North America genoegen nemen met een vierde plaats. Een tijdstraf kostte Lucas Luhr/Marco Werner één ronde maar zij vochten zich weer naar voren tot in dezelfde ronde als de leider en daardoor wonnen zij wel de eigen klasse (LMP1) en werd vierde algemeen.

Hun teammaten Dindo Capello/Emanuele Pirro gingen aan de leiding in het eerste uur van de race maar helaas werd er door Dindo en het grote snelheidsverschil tussen LPM 1,2 en de GT-serie auto’s een aanrijding veroorzaakt omdat hij zich verschatte op de snelheid van de Aston Martin. Hij tikte daardoor de Aston aan en hierdoor spinde de R10, raakte nog een auto en ook nog de vangrail. De R10 had erg veel schade aan de carrosserie en wielophangingen. Dindo slaagde er al slingerend de zwaar gehavende R10 naar de pits te brengen.  De Audi monteurs hebben het uiteraard toch weer voor elkaar gekregen dat de R10 met nummer1, weer de baan op kon. Gedurende de rest van de race bleef de nummer 1 de rode lantaarndrager van het complete veld. Hierdoor werd er wel veel data geregistreerd die in de toekomst van nut kan zijn.

Marco Werner bleef lang op de zesde plaats (algemeen) rijden maar doordat de raceleider met zijn Porsche RS-Spyder spinde, schoof hij een plaatsje op in het klassement. Toen de andere Porsche voor Marco ook nog een penalty kreeg, schoof hij weer door naar de vierde plaats. En zo eindigde de race op het zanderige circuit van Lime Rock, het zand dat vooral voor veel problemen in de krappe bochten zorgde en ook veel ongewenste contacten opleverde.

Marco werd dus vierde algemeen en eerste in de eigen klasse en de R10 van Dindo/Emanuele werd laatste met 31 ronden achterstand in het algemene klassement en eindigde als zevende in de eigen LMP1-klasse.

 

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen