Zoek

Marcel Fässler met Audi voor twee races naar ALMS

Marcel Fässler mag voor Audi twee races gaan afwerken in de ALMS met de Audi R10 TDI. De 32-jarige Zwitser heeft voor de races in Amerika Emmanuele Pirro als teamgenoot, een vaste routinier bij Audi. De reden waarom Fässler mag instappen is dat Audi op zoek is naar capabele piloten om in het team te integreren. Het team deed dat al eerder met de jongelingen Alexandre Prémat, Lucas Luhr en Mike Rockenfeller.

De Zwitser mocht al eerder testen met de Audi R10, en maakte indruk. Nu krijgt hij van Dr Wolfgang Ullrich de kans om race ervaring op te doen in de Audi. De Zwitser crashte onlangs nog zwaar op Le Mans met de Courage Oreca, maar blijft dus niet bij de pakken zitten.

Fässler: “Voor mij zal het een speciale ervaring worden. Nog nooit eerder ben ik in Amerika geweest, en heb er dus met andere woorden ook nog nooit een race gereden. De mensen in het team en de circuits zijn allemaal nieuw voor mij, net zoals de American Le Mans Series. Maar ik hoop mij snel en goed kunnen aan te passen.”

Dit weekend verdedigt hij zijn titel in de 24 uren van Spa FIA-GT.

Bron: Race Express

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen