Zoek

Nieuwe opdrachten voor Neckarsulm

Nieuwe opdrachten voor Neckarsulm

Het jaar 2010 wordt spannend. Tenminste voor de autoliefhebbers en vrienden van buitengewone designs. Want in 2010 maakt Audi een grote stap verder in de richting van een top-premium autobouwer.

Met een overvloedig aanbod van nieuwe modellen in het hogere prijssegment wil de VW-dochter de directe concurrenten verslaan. Exclusieve foto’s van de nieuwe Audi projecten in de premiumklasse zijn onlangs in kleine kring getoond.

Blik in de toekomst

Het is uiteraard een bijzondere belevenis om een blik in de toekomst te hebben. Naast de schetsen bleek dat alle designmodellen voor het bouwjaar 2010 in maatstaf 1:1 aanwezig waren. Men kon er zelfs in gaan zitten en alles betasten.

De nieuwe Audi A7 Coupé herinnert nostalgisch aan de Audi 100 Coupé. De elegante luxeklasse Audi met zijn elegant aflopende achterkant, staat breed en krachtig op de straat.

Audi A7 Coupé

Dat zijn ook de passende omschrijvingen voor de compleet nieuwe Audi A8. Ook hij straalt meer sportieve kracht uit als zijn hedendaagse broer. Bij deze Luxeklasse Audi is de spagaat tussen elegantie en kracht opmerkelijk goed gelukt. Daarbij komt een interieur uitrusting die de huidige A8 ver overtreffen zal. Opties zoals nachtzichtapparaat om aanrijdingen ’s nachts met overstekend wild te voorkomen, ronden het beeld af.

Audi A8

Toples

Nog een tikkeltje exclusiever is de Audi R8 Spyder, een supersportbolide toples. Als deze auto in wit metallic pareleffectlak zo voor iemand zou staan, denkt men onwillekeurig “wat zou de grootaandeelhouder Porsche van deze perfect gestileerde Porsche-killer vinden?”

Audi R8 Spyder

Wie niet zo van exclusief houd heeft Audi in 2010 de Audi A5 Sportback in een vijfdeurs uitvoering te koop. Net zoals bij de Audi A7 en de Audi A8 benadrukt de geaccentueerde kofferbakrand en de holle kofferbakklep daaronder, het sportieve uiterlijk van de auto.
Een erg mooie uitvoering

Audi A5 Sportback

Spannend blijft de vraag waar deze modellen in 2010 gebouwd gaan worden. Bij de Audi A8 is de beslissing vanwege de aluminium carrosseriebouw al vastgelegd voor Neckarsulm. Ook voor de Audi R8 Spyder geldt deze vraag niet want die loopt evenals zijn gesloten broer, straks ook daar van de band.
Voor de Audi A5 Sportback blijft de beslissing nog openstaan. Mogelijk zijn vanwege de gemeenschappelijke bouwplatformen Ingolstadt en Neckarsulm mogelijk. Voor de bouw van de Audi A7 Coupé zijn er al signalen dat Neckarsulm de troefkaart in de hand heeft.

A5 Cabrio

En natuurlijk begin volgend jaar eerste de A5 Cabriolet en gelijk erna de Audi A4 Allroad met luchtvering. Het wordt weer veel Audi nieuws de komende jaren.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen