Zoek

Audi A6 Security op de Auto Rai

a6-security
CARROS zet vier unieke gepantserde auto’s op zijn stand in hal 8 op de AutoRAI. Een van de hoogtepunten is de Audi A6 Security.Audi noemt zijn gepantserde modellen, net als BMW, ‘Security’. Ondanks het
feit dat de auto op het eerste oog nauwelijks van de normale uitvoering
verschilt, is deze gepantserde versie VR4-gecertificeerd. Hij beschermt zijn
passagiers tegen aanslagen met handvuurwapens tot kaliber .44.
Het ombouwen van de auto gebeurt in een aparte afdeling in de Audi-fabriek te Ingolstadt.

100jaar-logo-auto
Aramide matten, kluis
Tot de aanpassingen behoren onder meer kogelvrij glas en extra bepantsering met behulp van platen van sterk kunststof: aramide. Op speciaal verzoek monteert Audi eventueel een handgranaat-bestendige vloer, extra verstevigingen rond de brandstoftank, PAX-banden waarop na het lek schieten kan worden doorgereden, een kluis en een intercomsysteem. Gezien het extra gewicht dat de bepantsering met zich meebrengt wordt de Audi A6 Security standaard voorzien van de 350 pk sterke 4,2 liter V8-motor en luchtvering.
a8-security
Angela Merkel
Wie extra bescherming wil kan bij Audi kiezen voor de A8 Security, die
voldoet aan de zwaardere B6-norm. Audi’s van dit type worden onder meer
gebruikt door de Duitse Bondskanselier Angela Merkel.

Via: Carros

Hier een update van Carlo Brandsen van Carros;

Leuk bericht, echter is een kleine correctie op zijn plaats: op de CARROS-stand in Hal 8 van de AutoRAI staat van Audi alleen een gepantserde A6 Security, helaas dus geen A8. Daarnaast tonen wij een zwaar gepantserde Land Rover Discovery Armoured (4.040 kg!), een BMW X5 Security en de extreem zwaar gepantserde Mercedes S500 van ex-Bondskanselier Helmut Kohl met 480.000 kilometer op de teller.

De titel hebben we inmidddels aangepast.

1 gedachte over “Audi A6 Security op de Auto Rai”

  1. Leuk bericht, echter is een kleine correctie op zijn plaats: op de CARROS-stand in Hal 8 van de AutoRAI staat van Audi alleen een gepantserde A6 Security, helaas dus geen A8. Daarnaast tonen wij een zwaar gepantserde Land Rover Discovery Armoured (4.040 kg!), een BMW X5 Security en de extreem zwaar gepantserde Mercedes S500 van ex-Bondskanselier Helmut Kohl met 480.000 kilometer op de teller.

Reacties zijn gesloten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen