AudiBlog.nl

Dit weekend DTM Zandvoort

zandvoort-dtm-2009

Dit weekend, 17 18 en 19 juli de DTM in de duinen bij Zandvoort.
Lees hier het Persbericht.
Zal Timo Scheider voor het eerst winnen op Zandvoort? We zullen het zondag zien en merken.

Über die Region: Niederländische Gemeinde in der Provinz Nordholland, knapp 17.000 EinwohnerÜber die Rennstrecke: Liegt in den Dünen der Nordseeküste, nur einen Steinwurf vom Strand entfernt

Tribünentipp: Tribüne TH: Blick auf enge Links/Rechts-Passage

Datum: 19.07.2009
Start Rennen: 14:03:00
Streckenlänge: 4,307 km
Distanz: 41 Runden
Rundenrekord: Tom Kristensen (Audi)
1.33,729 Min. (2008)

Meer info: Circuit park Zandvoort

Source: DTM

En als je er toch bent op Zandvoort.
Moedig dan in het Oranje Jeroen Bleekemolen aan. Hij start na de DTM race om 16.00uur.
Ook spectaculair om te zien.

jeroen-bleekemolen-porsche-super-cup

PORSCHE CARRERA CUP OP ZANDVOORT THUISRACE VOOR JEROEN BLEEKEMOLEN

Aanstaande zondag, 19 juli, komt de Duitse Porsche Carrera Cup voor de vierde race van het seizoen 2009 in actie op Circuit Park Zandvoort. Het optreden op het circuit in de duinen aan de Noordzeekust is de thuisrace voor de Aerdenhoutse coureur Jeroen Bleekemolen, die dit jaar aan de Duitse Porsche Carrera Cup deelneemt met het team ARAXA Racing PZ Reutlingen. De coureur wil graag gebruik maken van zijn thuisvoordeel om zijn eerste overwinning in de Duitse Porsche Carrera Cup binnen te halen. Daarbij krijgt hij ondersteuning van zijn broer Sebastiaan, die voor een eenmalig optreden als gastrijder in de Duitse cup onderdak heeft gevonden bij hetzelfde team.

De Duitse Porsche Carrera Cup is al sinds het jaar 2001 samen met de Duitse toerwagenklasse DTM ieder jaar te gast op Circuit Park Zandvoort. Door de unieke ligging van het circuit en het uitdagende karakter van de baan is Zandvoort bij alle coureurs zeer geliefd. Omgekeerd genieten de toeschouwers tijdens het DTM-weekeinde op Zandvoort altijd van het spektakel in de Porsche Carrera Cup, die traditioneel goed is voor spannende races.

In de Duitse Porsche Carrera Cup wordt gereden met een wedstrijdversie van de Porsche 911 GT3, voorzien van een 3,6 liter boxermotor, die goed is voor een vermogen van 420 pk. Daarmee is de Porsche Carrera Cup de krachtigste merkencup in Duitsland. Dankzij het geringe gewicht van slechts 1160 kg bereiken de wedstrijdauto’s een topsnelheid van rond de 290 km/u. De motor en de versnellingsbak zijn daarbij door Porsche verzegeld, de teams mogen alleen, binnen bepaalde grenzen, werken aan de afstelling van de veren en dempers, de stabilisatoren en de bandenspanning. Ook de stand van de achtervleugel mag worden veranderd.

Jeroen Bleekemolen werd vorig jaar kampioen in de internationale Porsche Mobil1 Supercup, maar wacht zoals gezegd nog op zijn eerste overwinning in de Duitse cup. “Voor Zandvoort ben ik wel optimistisch. We hebben hier al een keer getest met de Porsche en dat ging heel goed”, verklaart hij. Sebastiaan Bleekemolen, die de afgelopen jaren ook actief was in de Porsche Mobil1 Supercup, kijkt uit naar zijn gastoptreden op Zandvoort: “Ik verheug me er erg op, weer eens een Porsche-race te rijden, en dan nog wel op mijn thuiscircuit”, zegt hij. De race van de Porsche Carrera Cup op Circuit Park Zandvoort start op zondag om 16.00 uur.

Bron: Porsche Nederland


Gerelateerd nieuws