AudiBlog.nl

Audi investeert fors in elektromobiliteit [persbericht]

au090719

• 100 extra banen binnen ePerformance-ontwikkelingsproject
• Audi heeft dit jaar al 400 technici ‘van de toekomst’ aangenomen
• Ondersteuning en motivering van studenten

Audi zet vaart achter de ontwikkeling van elektromobiliteit. Dat blijkt onder meer uit de presentatie van het e-tron studiemodel op de autotentoonstelling van Frankfurt. Daar blijft het echter niet bij. Onder de naam ePerformance werkt een groep jonge, getalenteerde technici aan een geïntegreerd concept voor elektromobiliteit. In die projectgroep zijn nu 100 extra plaatsen voor gespecialiseerde technici beschikbaar. In totaal heeft Audi dit jaar al 400 specialisten aangenomen die zich concentreren op technieken van de toekomst.

Audi is vast van plan om ook in de toekomst zijn slogan ‘Voorsprong door techniek’ eer aan te blijven doen. De ePerformance-projectgroep richt zich daarbij volledig op elektrische mobiliteit. De groep bestaat daarom uit specialisten en ‘vrije denkers’ op het gebied van onder andere elektronica en batterijtechnologie. Hun taak: het onmogelijke mogelijk maken. De 100 nieuwe banen die nu beschikbaar komen, hebben dan ook volop toekomstperspectief en bieden technici volop persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en vooruitzichten.

Studenten van vandaag, technici van morgen

Audi ondersteunt ook projecten op het gebied van elektromobiliteit van hogescholen en universiteiten. Zo organiseert het merk de ‘Audi Contest Formula Student electric’. De twee meest interessante en innovatieve concepten die daaruit voortkomen op het gebied van elektrisch aandrijving, worden door Audi beloond met een aantrekkelijke sponsoring. De Audi Contest Formula Student electric is officieel van start gegaan op de autotentoonstelling van Frankfurt (IAA, 17-27 september).

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws