AudiBlog.nl

BPM-boete voor opvoeren nieuwe auto’s

tt-rs-tuning-1

Kortgeleden berichtten we al over een mogelijk opvoerverbod voor leaseauto’s, maar de daadwerkelijke uitvoering in de belastingwet blijkt veel verder te gaan dan eerder gedacht. Financiën heeft niet alleen zakelijke rijders op de korrel, maar ook privé-kopers.

Gisteren berichtten we al kort over hoe Financiën opvoeren wil aanpakken, hier komen we met wat uitgebreidere uitleg over de gevolgen van de nieuwe wet.
Met een bijtellingsregeling die volledig gebaseerd is op CO2-uitstoot werd het erg aantrekkelijk om je leaseauto even langs de tuningboer te rijden. Even chippen en hop, lekker veel power en toch een lage bijtelling. Financiën liet enkele weken terug al aan AutoWeek weten zich daar zeer aan te storen en met wetgeving te komen om dit tegen te gaan. De uiteindelijke maatregel die gisteren met Prinsjesdag bekend is geworden, gaat echter veel verder. De reden is dat de BPM vanaf 2010 veel meer afhankelijk is van CO2-uitstoot, waarbij je voor elke gram extra een bepaald bedrag gaat betalen. Dat betekent dat elke gram CO2 die een fabrikant van zijn fabrieksopgave af weet te krijgen, een auto goedkoper maakt.

lees verder op Autoweek.nl


Gerelateerd nieuws