AudiBlog.nl

Audi A4 rijdt op dierlijk vet. ++update++

Audi rijd op dierlijk vet

Een rally Audi A4 uit 1996 reed dit weekend 24 uur lang op dierlijke vetten.

Electrawinds bouwde de Audi om voor deze test. 8 Coureurs reden 24 uur lang in de Audi en het vet temparatuur moest continue boven de 80 graden gehouden worden, i.v.m. stollen. De test is succesvol gelukt hedenmiddag.

Lees hier het kranten artikel en kijk naar de video.

Wagen op dierlijk vet rijdt al 6 uur

De eerste zes uren van een wagen die op dierlijk vet rijdt en deelneemt aan de 24-uren van Moeskroen, zijn goed verlopen. De 24-uren Moeskroen zijn een ware test voor de wagen, gebouwd door Electrawinds, die alvast de eerste fase met succes heeft afgesloten.

Audi

Electrawinds bouwde een oude rallywagen uit 1996 om zodat hij kan rijden om dierlijke afvalvetten. De Audi, die ooit nog deelnam aan de 24 uren van Francorchamps, stond al enkele jaren in een loods van het bedrijf. Rally is een oude passie van bedrijfsleider Luc Desender. Buiten de uren heeft het personeel de wagen omgebouwd naar een milieuvriendelijk voertuig.

Vloeibare brandstof

De technologie is hetzelfde als bij de biobrandstofinstallatie van het bedrijf in Moeskroen. “Het belangrijkste aspect van deze test is de brandstof vloeibaar te houden”, legt woordvoerster Marleen Vanhecke uit.

”Het dierlijk vet moet constant op 90 graden Celsius worden gehouden anders gaat het stollen en stroppen de leidingen dicht. De injectie van de brandstof in het motorblok is het kritieke punt. Het is aan de acht piloten om deze stunt tot een goed einde te brengen.”

Wereldrecord

Rijdt de wagen op zondag 15 november om 12 uur nog, dan heeft Electrawind een wereldrecord neergezet. (belga/edp)

Ga  hier  naar de video.

Via: de Morgen.be


Gerelateerd nieuws