AudiBlog.nl

Gerucht: Audi bouwt super R8/R10

Wij hebben er 2 jaar geleden al melding van gemaakt dat waarschijnlijk een topuitvoering boven de Audi R8 uitkomt. En dat is natuurlijk makkelijk te doen. Want de nieuwe opvolger van de Lamborghini Murciélago kan als basis dienen voor dit project.

Audi overweegt een sportauto boven de R8. Die wordt gebouwd op het chassis van de opvolger van de Lamborghini Murciélago, die Jota gaat heten. Dat weten onze collega’s van het Engelse AutoExpress te melden. Audi’s dikste sportauto krijgt de beschikking over een 5,0-liter V10-motor, die zijn kracht op alle vier de wielen loslaat.
De twaalfcilinder blijft voorbehouden aan Lamborghini. Er wordt ingezet op meer dan 600 pk en de sprint van 0 naar 100 km/u moet in een seconde of drie gedaan zijn. Bij Audi wordt wel vaker gedroomd van dikke sportauto’s. Daarvan is de Project Rosemeyer concept car uit 2002 een mooi bewijs.

Bij de nieuwe sportauto wordt de spaceframe-technologie gecombineerd met overdadig gebruik van aluminium, om het gewicht laag te houden. Verder moet de auto een gewelfd uiterlijk krijgen – daarmee wordt hij dus wat minder grof vormgegeven als de R8. Er is nog voldoende tijd om beslissingen te nemen: verwacht de dikste Audi niet voor het jaar 2012.

In de komende jaren wordt het aantal sportieve R-modellen nog verder uitgebreid. Het ziet er naar uit dat de opvolger van de Audi TT in de toekomst R4 gaat heten. Daarmee moet de kleine coupé gaan profiteren van de magische klank die de R-typeaanduiding bij Audi inmiddels heeft.

Via: Autoweek


Gerelateerd nieuws