AudiBlog.nl

Audi A8: ook de nieuwe connectiviteit-maatstaf [persbericht]

3A8090107

• Online diensten in de auto via GSM-netwerk
• Reisdoelen zoeken met Google
• Beelden van Google Earth in de auto beschikbaar

De nieuwe Audi A8 die in april naar Nederland komt, laat zien dat Voorsprong door techniek óók een kwestie is van connectiviteit. In het nieuwe topmodel van Audi kunnen namelijk diverse online diensten worden geïntegreerd. Dit is het resultaat van een nauwe samenwerking met Google.

Het MMI navigatie plus systeem met harde schijf van de nieuwe Audi A8 speelt op diverse vlakken een belangrijke rol. Zo zorgt het ervoor dat de navigatiegegevens worden gekoppeld aan assistentie- en veiligheidssystemen. De aansturingmodules van bijvoorbeeld de automatische transmissie, de verlichting en van de adaptive cruise control met Stop & Go zijn op deze manier in staat complexe (verkeer-)situaties te herkennen en de bestuurder daarover in een vroegtijdig stadium te informeren. Zo wordt autorijden nog comfortabeler en veiliger.

1A8090184

Online-diensten

Het nieuwe MMI navigatie plus systeem van de Audi A8 speelt ook een belangrijke rol bij het beschikbaar maken van diverse online diensten. De dataoverdracht verloopt daarbij via een GPRS/EDGE-module in de telefoon voorbereiding plus, die optioneel in het MMI navigatie plussysteem is te integreren. Dit maakt het mogelijk om via online diensten van bijvoorbeeld Google te zoeken naar reisdoelen, weersverwachting en nieuws – op wens zelfs via (Nederlandse) spraakherkenning. De Multi Media Interface (MMI) laat het gewenste reisdoel vervolgens in de kaartweergave zien en voert dit automatisch als bestemming in.

2A8090185

De volgende stap: UMTS

De dataoverdracht biedt eigenaren van een Audi A8 ook de mogelijkheid om thuis reisdoelen via Google Maps of het myAudi-webportaal te selecteren en die voorafgaand aan de rit in het navigatiesysteem te laden.

Medio 2010 komt ook een UMTS-module beschikbaar. Daarmee is een snellere dataoverdracht mogelijk waardoor de Google Earth-weergave van internet ook op het scherm van de MMI is te zien. Indien gewenst, is de kaart daarbij zelfs van bovenaf te bekijken. De UMTS-module maakt ook de weergave van driedimensionale luchtfoto’s en/of satellietbeelden mogelijk. Daarbij kunnen ook internetfoto’s en -artikelen over bijvoorbeeld de bestemming op dit scherm worden geladen. De Google Earth-weergave wordt daarbij gecombineerd met de navigatiedata die op de harde schijf van het MMI zijn opgeslagen.

De randvoorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van de online diensten dient de berijder de SIM-kaart in het MMI-systeem in te brengen of zijn/haar telefoon via SIM-acces-profielen aan te melden bij het in de auto geïntegreerde telefoonsysteem. Voor de dataverbindingen zijn geen extra overeenkomsten met telefoonmaatschappijen nodig; de kosten voor de dataoverdracht worden via de reguliere telefoonrekening gefactureerd.

De nauwe samenwerking tussen Audi en Google bestaat al langer. Al in januari 2006 presenteerden de twee merken hun gezamenlijke online diensten in prototypestadium op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (VS).

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws