AudiBlog.nl

Audi blijft krachtig investeren in de toekomst [persbericht]

AU090713_large 

• Totale investeringen van 7,3 miljard euro tussen 2009 en 2010
• Rond 5,9 miljard euro voor nieuwe producten en technologieën
• Aantal modellen groeit tussen nu en 2015 van 34 naar 42
• Audi kiest duidelijk voor Duitsland: tot 2012 circa 3,8 miljard euro voor locaties Ingolstadt en Neckarsulm

Ook in de toekomst blijft Audi flink investeren in nieuwe producten en technologieën. De planning voor de jaren 2009 tot en met 2012 voorziet in investeringen van in totaal 7,3 miljard euro.


Het Audi-concern blijft flink in de eigen toekomst investeren. Circa 80 procent van de geplande investeringen, dus zo’n 5,9 miljard euro, wordt tot en met 2012 besteed aan de ontwikkeling van nieuwe producten, het verder optimaliseren van conventionele aandrijvingstechnologieën en de ontwikkeling van modellen met elektrische en hybride-aandrijving. Het merk met de vier ringen plant een uitbreiding van het modelprogramma van de huidige 34 modellen tot 42 modellen in 2015. Axel Strotbek, als lid van de raad van bestuur van Audi AG verantwoordelijk voor financiën en organisatie, zegt: “Met de geplande investeringen in nieuwe producten en mobiliteitsconcepten zoals elektrische aandrijving leggen we de basis voor toekomstige groei van onze onderneming.”

Q7050079_large

Komend jaar introduceert Audi een reeks nieuwe modellen. Zo wordt het modelprogramma in 2010 onder andere uitgebreid met de A1, A7, A8 en R8 Spyder. Bovendien stelt Audi eind 2010 de Audi Q5 Hybrid voor, die als eerste ‘full-hybrid’ van het merk begin 2011 zijn marktintroductie beleeft. “Alle geplande investeringen zullen we ook in de toekomst uit de operatieve cashflow kunnen financieren”, benadrukt Strotbek.

AU091094_large

Investeringen in Duitse vestigingslocaties

Ook bij de Duitse vestigingslocaties van Audi worden de structuren voor de toekomst voorbereid. De onderneming investeert tussen 2009 en 2012 in totaal zo’n 3,8 miljard euro in de fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm. “Dat is een duidelijke keuze voor onze locaties in Duitsland. Daarmee maakt Audi zich met een vooruitziende blik op voor de technologische omwenteling in de automobielindustrie. De motivatie en de hoge opleiding van de werknemers in de Duitse fabrieken vormen de basis om aan deze omwenteling gestalte te geven”, zegt Peter Mosch, voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Audi. De investeringen in Ingolstadt bedragen circa 2,5 miljard euro, in Neckarsulm circa 1,3 miljard euro. In Ingolstadt wordt vooral geïnvesteerd in een nieuw versnellingsbakken- en emissiecentrum, mallen voor de nieuwe Audi A1 en assemblagestructuren voor de A3 en de A4. In Neckarsulm ligt de nadruk bij de investeringen op de modellen A6, A7 en A8 en nieuwe motortestbanken.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws