AudiBlog.nl

Beleef Audi in de virtuele wereld

* Futuristische Audi Space op virtueel platform “PlaySation Home”
* Showroom met de nieuwe Audi A1
* Audi e-tron racespel “Audi Vertical Run”

Als eerste autobouwer heeft Audi op PlayStation Home een plek ingericht: de Audi Space. Een virtuele wereld, die door architecten en designers futuristisch vormgegeven is. En er wordt het nodige aangeboden: zo beleefden bezoekers op 11 februari de voorstelling van de Audi A1.
Voor een spectaculair racespel staat de Audi e-tron klaar voor testritten. En voor de winnaars lonkt een exclusief Audi-appartement.

PlayStation Home is een 3-D-community op PlayStation 3. Sinds de lancering op 17 december 2009 kunnen de bezoekers zich in Audi Space uitgebreid over het merk met de vier ringen informeren. Daarbij is het racespel “Audi Vertical Run” met de Audi e-tron de hoofdattractie – meer dan een miljoen bezoekers zijn inmiddels geteld. Vier elektromotoren drijven de elektro-auto aan tot een snelheid van 200 km/u.

De avontuurlijke rit voert de deelnemer tussen flats door tot hoog over de daken van de stad. Over de wolkenkrabbers van de PlayStation-wereld, met een uitzicht op de bergen, daar bevind zich ook de hoofdprijs: een uitgebreid ingericht Audi-appartement.

De beste racers beleven een typische Audi-architectuur – met gelijkenis van de Audi-terminals van over de gehele wereld – met een helder design en grote ramen. Een auto mag natuurlijk niet ontbreken. De nieuwe e-tron kan midden in de woonkamer geparkeerd worden.
De vormgeving van de omliggende gebouwen oriënteert zich aan de skylines van Tokio en Sjanghai. Het concept werd door het gerenommeerde architectenbureau Allman Sattler Wappner ontwikkeld.

“Doel van het project is, het merk Audi bij een speciale doelgroep in een hoog emotionele en interactieve omgeving dichterbij te brengen. Wij hebben de mogelijkheden, die de Sony PlayStation Home biedt, tot aan de grenzen uitgediept”. Verklaart Kai Mensing van Audi Online Marketing.

Lothar Korn, leider voor Marketing en Communicatie bij Audi, verduidelijkt, dat de enscenering van het merk in de virtuele werelden een belangrijke bouwsteen voor Audi is: “Audi is ook in de communicatie een progressief merk. De Audi Space in PlayStation Home is een perfect voorbeeld daarvan en blijft ondanks de futuristische atmosfeer typisch Audi”.

Typisch Audi is ook de achtergrondmuziek. Afhankelijk van waar men zich in Audi Space ophoudt, horen de spelers een atmosferisch passende muziek. Deze is gebaseerd op het Audi Corporate Sound Concept, dat het merk ook akoestisch een onverwisselbare identiteit geeft.
De vele details voegne zich succesvol samen. Na bijna twee maanden registreerde Audi Space al 700.000 bezoekers. Bij de “PlayStation Home Awards 2009” op de website Alphazone-4.com kreeg Audi al direct de eerste prijs in de categorie “Beste Appartement” en “Beste mini-spel beloning”.

En de virtuele Audi-wereld groeit gestaag verder: want op de opening van de Audi A1 showroom volgt binnenkort ook een passend Audi A1-spel. Vanaf maart vinden ook de virtuele voorstellingen van de Audi e-tron plaats. En naast een verbeterde versie van “Audi Vertical Run” wordt tegen het eind van 2010 een compleet nieuw spel aangeboden.

Het gebruik en daarmee ook de virtuele testritten zijn voor alle PlayStation3-spelers kosteloos. Vereiste is een download van PlayStation Home op de console. Meer informatie over PlayStation Home vind u bij www.playstation.com

En hier alvast een voorproefje van Audi in de virtuele wereld:

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws