AudiBlog.nl

Rijtest Groenlicht: Audi A5 Sportback 143pk TDI multitronic

Audi weet als geen ander niches op te vullen, wie vijf deuren nodig heeft maar toch stijlvol wil zijn kan nu kiezen voor de A5 Sportback. Volgens Audi is de A5 Sportback zo “Elegant als een Coupé, comfortabel als een limousine en veelzijdig als een Avant.” Een marketingpraatje die we hoogst waarschijnlijk met een korreltje zout moeten nemen.

Elegant is de A5 Sportback in ieder geval wel, de twee extra deuren die voor de A5 Sportback nodig waren hebben de wagen zeker niet minder elegant gemaakt. Akkoord, de A5 Coupé staat nog steeds een trapje hoger dan de A5 Sportback, maar Audi is er wel in geslaagd om de extra deuren toe te voegen zonder afbreuk te doen aan het originele lijnenspel van designer Walter Da Silva.

Hier de video rijtest van Groenlicht.

Ga hier naar de complete rijtest van Groenlicht van de Audi A5 Sportback met 143pk TDI multitronic met S line pakket.

Als je het S line pakket mooi vindt en je wilt hem iets comfortabeler het onderstel? Laat dan het S line sportonderstel vervallen en bestel kosteloos het sportonderstel. Hierdoor is de auto minder stug (lees sportief) en krijg je 10 mm meer bodemvrijheid en is het veer karastatiek comfortabeler.


Gerelateerd nieuws