AudiBlog.nl

DTM: Audi coureur Tomczyk uitgesloten na race in Valencia

Red Bull Cola rijder Tomczyk was vervolgens uitgesloten van de race.

De Audi coureur Martin Tomczyk is vervolgens uit de tweede DTM race in Valencia uitgesloten. De reden hiervoor is het gebruik van een niet meer geregistreerde race banden, te wijten aan een technische kwestie.

Martin Tomczyk maakte zaterdag in het derde deel van vierde shoot out kwalificatie run de ronde met een anders set banden, het team moest volgens de regels, dan opnieuw de sets banden inschrijving voor de race.

Het team schreef een verkeerde set banden in. Het ontwricht het team, maar een schrijffout. Terwijl ze een band veranderde in de race van deze set van vier banden. Dit was in strijd met artikel 25.3 van het sportieve reglement van de DTM b.1 2010e

Audi tekent een beroep aan tegen de uitspraak van de sportieve commissarissen.

Door het arrest schuiven de deelnemers een plekje op naar voren.

Bron DTM


Gerelateerd nieuws

3 reacties

  1. Hugo says:

    Kunnen jullie ook nederlands schrijven?

  2. HD says:

    Een mens vraagt zich hoe zo’n fout mogelijk is 🙁
    Maar ja, in de hitte van de strijd kan er altijd iets mislopen…

Je kunt op dit moment niet reageren.