AudiBlog.nl

Sterke inbreng Audi-klantenteams met Audi R8

• DTM-teams Abt Sportsline en Phoenix Racing zetten ook R8’s in
• VLN-kampioensteam Black Falcon kiest voor Audi
• Audi levert officiële auto’s, opwarmronde met Audi R8 GT

Audi-klantenteams brengen een flink aantal Audi’s R8 LMS aan de start tijdens de 38e editie van het “Int. ADAC Zürich 24-Stunden-Rennen” op de Nürburgring-Nordschleife. De Audi R8 LMS is door de technici van Audi Sport speciaal ontwikkeld voor de inzet door klantenteams volgens de internationale GT3-reglementen. Voor de meeste teams is de 24-uursrace op de Nürburgring de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Vorig jaar kwam de Audi R8 LMS voor het eerst aan de start tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring. De première was succesvol, want de best geklasseerde Audi R8 eindigde gelijk als tweede in het algemeen klassement en als winnaar in de klasse. Dit jaar staan er zeven Audi’s R8 LMS op de deelnemerslijst. Daarbij zetten de teams Phoenix Racing en Abt Sportsline, die beide ook voor Audi actief zijn in de DTM, elk meerdere auto’s in. De Audi R8 LMS van het team Abt Sportsline met het startnummer 2 wordt bestuurd door Christian Abt (D), Emmanuel Collard (F), Lucas Luhr (D) en Christopher Mies (D). Abt werd vorig jaar met een Audi R8 kampioen in de Duitse ADAC GT Masters, Mies won met een Audi R8 de titel in het Europees GT3-kampioenschap. De andere auto van het team Abt Sportsline rijdt onder het startnummer 100 met coureurs Mattias Ekström (S), Oliver Jarvis (GB), Timo Scheider (D) en Marco Werner (D). Ekström, Jarvis en Scheider komen normaliter voor Audi uit in de DTM, Werner maakte jarenlang deel uit van het Audi-sportwagenprogramma en won onder andere drie keer de 24 Uur van Le Mans.

Oud-DTM-kampioenen Stuck en Biela ook met Audi actief

Het team Phoenix Racing, dat op het industrieterrein in Meuspath op een steenworp afstand van de Nürburgring gevestigd is, brengt tijdens de 24-uursrace maar liefst drie Audi’s R8 LMS aan de start. In de auto met startnummer 97 rijden Dennis Rostek, Luca Ludwig en Marc Bronzel plus Audi-DTM-coureur Markus Winkelhock. De Audi R8 LMS met het nummer 98 is toebedeeld aan Marc Basseng, Mike Rockenfeller, Frank Stippler en oud-DTM-kampioen Hans-Joachim Stuck. Opmerkelijk: Rockenfeller rijdt daarnaast niet alleen voor Audi in de DTM, maar ook met de Audi R15 TDI-sportwagen tijdens de 24 Uur van Le Mans. De Phoenix-Audi met startnummer 99 tenslotte wordt bestuurd door oud-DTM-kampioen Frank Biela, de Zwitser Marcel Fässler, Pierre Kaffer en Marc Hennerici. Behalve Fässler hebben alle coureurs bij Phoenix de Duitse nationaliteit.

VLN-kampioensteam Black Falcon kiest voor Audi R8 LMS

Het team Black Falcon, dat vorig jaar de titel won in het Duits lange-afstandskampioenschap (VLN), heeft voor dit seizoen ook twee Audi’s R8 LMS aangeschaft. Tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring wordt de Black Falcon-Audi met startnummer 102 bestuurd door de Duitsers Christer Jöns, Kenneth Heyer en Johannes Stuck en de Ier Sean-Paul Breslin. De rijders van de auto met het nummer 111 zijn de Britten Vimal Mehta en Rob Wilson en de Ier Sean-Patrick Breslin.

Audi levert alle officiële auto’s voor organisatie 24-uursrace

Evenals in de afgelopen jaren levert Audi via de dochteronderneming quattro GmbH alle officiële auto’s voor de organisatie van de 24-uursrace. Het startveld zal tijdens de formatieronde voorafgaand aan de start worden aangevoerd door de nieuwe Audi R8 GT, die gedurende het weekeinde bij de Audi-Fantreff op de Ring-Boulevard te bewonderen is.

Bron: Audi Nederland


Gerelateerd nieuws