AudiBlog.nl

Audi A4 en Q5 modellen verdienen hoogste beoordeling Instituut Top Safety Pick in de VS

Audi A4 en Q5 modellen verdienen hoogste boordeling Instituut Top Safety Pick in de VS

• Audi heeft nu de meest Top Safety Pick beoordelingen onder de Duitse luxe
automakers in de VS
• Strikte nieuwe rollover dak beproeving van de sterkte toegevoegd voor 2010 door veiligheids Instituut
• Geen structurele veranderingen die nodig zijn voor de A3, A4 en Q5 modellen worden beoordeeld met de nieuwe Top Safety Pick rollover testcriteria

Het vermaarde Insurance Institute voor auto verkeersveiligheid in de VS heeft toegekend zowel de Audi Q5 en Audi A4 modellen de 2010 Top Safety Pick notering. Deze twee modellen naast de Audi A3 met het bereiken van de hoogste veiligheids erkenning verleend door de invloedrijke IIHS. Audi biedt nu meer voertuigen op de Amerikaanse markt met de Top Safety Pick score van alle Duitse luxe automaker.

Het IIHS voert regelmatig crashtests namens de Amerikaanse verzekeringssector met voertuigen voor personenvervoer van alle soorten om hun veiligheidsnorm vast te stellen. Experts en autokopers over de hele wereld besteden aandacht aan de resultaten. Top Safety Pick erkent de voertuigen die de hoogste waardering van de te verdienen “goed” voor voor, zij en achterruiten bescherming bij aanrijdingen, en dat zijn elektronische stabiliteitscontrole, die is standaard op alle van deze modellen.

Voor het modeljaar 2010 en verder, had IIHS voegde een nieuwe rollover dak krachttest te testen. Om de Top Safety Pick erkenning te verdienen, moet een voertuig ook de hoogste beoordeling “goed” voor dak sterkte in rollover crashes. Voor het meten van de sterkte van het dak, wordt een metalen plaat geduwd tegen een hoek van het dak van een voertuig op een constant toerental.

De maximale kracht ondersteund door het dak vóór 5 cm van de crash wordt vergeleken met het voertuig het gewicht van de sterkte / gewicht verhouding te vinden. Dit is een goede beoordeling van het voertuig structurele bescherming in rollover crashes.
Een voertuig dat het behalen van een goede rating is bestand tegen een kracht die gelijk is aan ten minste 4 maal de voertuig gewicht.

Bron: Audi AG


Gerelateerd nieuws