AudiBlog.nl

Audi e-tron gespot

De Audi e-tron is gespot in de buurt van de thuis haven van Audi in camouflage pak maakt ie zijn test ronden.
In Beieren is ie op de gevoelige plaat gelegd, deze full electric car van Audi die volgend jaar op de markt komt.

De Audi e-tron is een volledig elektrisch aangedreven supersportwagen, die vanaf het begin volledig als elektrische auto is ontworpen. Een lithium-ion-batterij met een capaciteit van 42,4 kWH, die via het stopcontact of een snellader is op te laden, ‘voedt’ vier elektromotoren (voor elk wiel één). Dat maakt de Audi e-tron tot een onvervalste quattro. De Audi e-tron heeft een vermogen van 230 kW/313 pk en een koppel van maar liefst 4.500 Nm. Daarmee sprint hij in 4,8 s van 0-100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 200 km/h (begrensd). Mede dankzij consequente toepassing van lichtgewicht technieken (totaalgewicht: 1.600 kg), een optimale aerodynamica en een optimale afstelling van alle componenten heeft de Audi e-tron een zeer bruikbare actieradius van 248 kilometer. Het model kenmerkt zich bovendien door een zeer dynamisch weggedrag en de toepassing van even innovatieve als efficiënte technieken, zoals een warmtepomp voor de verwarming, een geavanceerd temperatuur-managementsysteem en de toepassing van car-to-x communication waarmee de Audi e-tron met de infrastructuur én andere auto’s kan communiceren.

Foto’s via: Auto Express


Gerelateerd nieuws