AudiBlog.nl

Audi R8 GT leverbaar vanaf € 258.900,-

Audi R8 GT leverbaar vanaf € 258.900,-

• Extra krachtige en sportieve versie van de R8
• Consequente toepassing van lichtgewicht materialen
• Totale oplage: 333 stuks

De ultra sportieve Audi R8 GT, die in een oplage van 333 stuks wordt geproduceerd, is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 258.900. De Audi R8 GT beschikt over een extra krachtige versie van de V10 FSI-motor: het topvermogen bedraagt 412 kW (560 pk). Bovendien is het totaalgewicht ten opzichte van de ‘reguliere’ Audi R8 V10 FSI met circa 100 kilogram teruggebracht, met een buitengewoon prestatiepotentieel als resultaat. De Audi R8 GT is vanaf 28 juni aanstaande te bestellen. De levering start begin 2011.

De Audi R8 GT valt op door de consequente toepassing van lichtgewicht materialen. De toepassing van bijvoorbeeld dunnere staalsoorten, met koolstofvezel versterkte kunststof (achterbumper, sideblades, achterklep), lichtgewicht vloerbekleding en met glasvezel versterkte stoelschalen levert samen met een speciale accu en een aangepast remsysteem een gewichtsvoordeel van circa 100 kg op. In combinatie met de 412 kW (560 pk) sterke V10-motor, die standaard aan de razendsnel schakelende sequentiële zestraps R tronic-transmissie is gekoppeld, leidt dat tot uitzonderlijke prestaties zoals een topsnelheid van 320 km/h en een sprint van 0-100 km/h in slechts 3,6 seconden. Het gemiddelde verbruik bedraagt 13,7 l/100km.

Sportief in alle opzichten

De Audi R8 GT is duidelijk herkenbaar als de meest sportieve variant van de Audi R8-reeks. Unieke kenmerken zijn de extra grote sideblades (evenals de buitenspiegels en de achtervleugel van koolstofvezel), de splitter vóór en de diffuser achter. De Audi R8 GT beschikt uiteraard over quattro-vierwielaandrijving. De krachtverdeling onder normale omstandigheden is als volgt: 85% naar de achterwielen en 15% naar voren. Afhankelijk van de rijomstandigheden kan deze verdeling variëren. Het weggedrag is uitermate ‘scherp’ dankzij het verlaagde onderstel, het sperdifferentieel achter en de handmatig instelbare vering. Het ESP heeft een speciale sportmodus die een gecontroleerde dosis overstuur ‘toestaat.’ Voor circuitgebruik is het stabiliteitssysteem volledig uitschakelbaar. In het Audi R8 GT-interieur springen de speciale sportstoelen, de alcantara bekleding (stoelen, stuur, dakhemel) direct in het oog en dat geldt ook voor de witte wijzerplaten van de instrumenten. De Audi R8 GT wordt begin 2011 in ons land verwacht.

Bron:Audi Nederland


Gerelateerd nieuws